De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Aspecten en hun betekenis

Bij het analyseren van een goede horoscoop moeten bepaalde essentiële elementen worden overwogen en gecombineerd met een geldig oordeel. Zodra de grondbeginselen, namelijk de kenmerken van de planeten, de aard van de twaalf dierenriemtekens, de zaken die door de verschillende Huis (bhava’s) worden bestuurd, de kwaliteit van de aspecten, enz., goed zijn begrepen, dan is de juiste analyse van de horoscoop zal gebeuren. De aspecterende planeet geeft vaak de veranderingen/modificatie in de resultaten aan; en de oorzaak van zo’n verandering en de bron die zo’n verandering teweegbrengt.

Een aspect is een hoek die op de aarde wordt gevormd door de stralen van planeten. De term wordt in de astrologie gebruikt om te verwijzen naar een hoekafstand gemeten in graden en minuten hemellengte tussen een planeet en een punt in de dierenriem. Volgens westerse astrologen worden aspecten gevormd tussen twee planeten of tussen een planeet en een punt in de horoscoop, bijvoorbeeld de cusp van een huis (bhava), zeg Ascendant MC, enz. ‘Cusp’ kan worden gedefinieerd als de rand van een huis, dwz het exacte begin van een huis (dat ook het einde is van het vorige huis) gerekend in graden en minuten van de hemellengte. Het lijdt geen twijfel dat sommige hoekafstanden gevarieerde resultaten opleveren die belangrijk zijn in het leven van zowel inheemsen als naties.

Jouw aspect

Een planeet staat in aspect met een andere planeet of een gevoelig punt op een bepaalde lengteafstand.

Planeten bewegen zich altijd in hun bekende banen in de dierenriem, en dus kunnen er aspecten worden gevormd tussen de twee planeten en het verschil in hun lengtegraad zal vanuit een bepaald aspect komen. Dat wil zeggen, op een bepaald moment, in een bepaald deel van de dierenriem, kunnen twee planeten op een bepaalde afstand van elkaar passeren, en door een dergelijke relatie worden bepaalde hoeken op de aarde gevormd. Het is gebleken dat deze hoeken een aanzienlijke invloed uitoefenen op die inboorlingen, animators of trillingen, omdat er bij hun geboorte een kosmische vibratie van vergelijkbare aard bestond.

Volgens de oude hindoewijzen en zieners moeten de aspecten (Drishities) van teken tot teken worden geteld, ongeacht de positie van de planeet in het teken en de relatieve afstand tussen twee planeten en de sterrenbeelden. Verder worden de aspecten zelf niet als gunstig of ongunstig beoordeeld gezien de longitudinale afstand ertussen. Ze hangen voornamelijk af van de natuurlijke relatie tussen de planeten, en de geaspecteerde planeet zou ongunstig zijn, en het aspect van een heilzame planeet is onveranderlijk goed en stimulerend.

Stel dat een planeet zich in welke graad dan ook in het teken Mesha (horoskop) bevindt, dan zou Vrishabha (Stier) de tweede van die planeet zijn, Mithuna (de Tweelingen) de derde, enz., in die volgorde. Als een geboorte bijvoorbeeld in de Simha (Leeuw) Ascendant valt, dan is Kanya (Maagd) het tweede huis voor die inboorling, Tula (Weegschaal) is het derde enzovoort.

De oude hindoewijzen zeiden dat alle planeten naar het 7e teken kijken, geteld vanaf het teken dat ze volledig innemen. Stel dat twee planeten in het tegenovergestelde teken van de dierenriem worden geplaatst, zoals bijvoorbeeld Jupiter in Mithuna (Tweelingen) en Mercurius in Dhanus (horoscoop Boogschutter). Ze bevinden zich in het 7e aspect ten opzichte van elkaar, ongeacht de werkelijke afstand tussen de twee planeten.

Behalve over het 7e aspect, wordt van alle planeten gezegd dat ze een kwart aspect werpen over het 3e en 10e huis van het huis dat ze bezet, maar de 3e en 10e huisaspecten van Saturnus zijn sterker en krachtiger dan zelfs de 7e aspecten. Evenzo is Jupiter dominant met zijn heldere en optimistische stralen over het 5e en 9e huis vanaf het huis dat er door wordt bewoond, en deze aspecten zijn krachtiger dan het 7e huisaspect. De andere planeten bekijken ook het aspect van het 5e huis. Mars, naast zijn 7e aspect, aspecteert krachtig het 4e en 8e huis vanaf het bord waarin het is geplaatst. Mantreswara vermeldt in “Phala Deepika” (sloka 9, Madhya 4e) dat het 7e aspect het enige is dat in alle gevallen als het meest effectief moet worden verklaard en niet de rest. Maar andere oude astrologen zijn van mening dat het unieke aspect van Saturnus – planeet van horoscoop Steenbok, Mars en Jupiter even en krachtig overtuigend is, aangezien deze belangrijke planeten een belangrijke rol spelen in het leven van de inboorlingen en de meest opwindende details onthullen over verschillende aspecten van hun leven, zoals familie, financiën, eetgewoonten, vriendschappen, liefde en prestaties.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://horoskop.nlnv.de/