De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Natuurlijke haarverzorging

Natuurlijke haarverzorging, wat is dat eigenlijk? Het is een methode om je haar te verzorgen op een manier waarbij je geen synthetische of chemische producten gebruikt. Of eigenlijk zoals de naam al zegt: op een zo natuurlijke mogelijke manier. 

Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke plantenextracten, oliën, kruiden en andere natuurlijke stoffen om het haar te voeden, hydraten, beschermen en repareren. Ornatiq is zo’n merk dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een toonaangevend merk in natuurlijke haarproducten. 

Natuurlijke balans van het haar 

Bij deze vorm van haarverzorging is het belangrijk dat men zich richt op het behouden van de natuurlijke balans van het haar en de hoofdhuid. En aan de andere kant wordt de gezondheid van het haar ook aanzienlijk verbeterd. Hoe bereik je dit? Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door het vermijden van chemicaliën en het gebruik van milde natuurlijke producten die de haarfollikels en haarzakjes als het ware ‘verstikken’. Hierdoor kan het haar op den duur zelfs afsterven. 

Een paar voorbeelden van natuurlijke haarverzorgingstechnieken:

 • Was je haar met een mild en natuurlijke reinigingsmiddel, natuurlijke shampoo en conditioner. Gebruiks dus zoveel mogelijk natuurlijke haarproducten
 • Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke oliën zoals kokosolie, jojoba-olie, arganolie of amandelolie om je haar te hydrateren
 • Gebruik natuurlijke haarmaskers op basis van ingredienten zoals banaan, avocado, yoghurt of honing
 • Een borstel kiezen die gemaakt is van natuurlijke materialen

Ook je levensstijl is belangrijk voor gezond haar

Natuurlijke haarverzorging gaat niet alleen over het gebruik van natuurlijke producten en technieken, maar ook over het aanpassen van je levensstijl om de gezondheid van je haar te bevorderen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om je haar gezond en sterk te houden:

 • Eet een gezond dieet dat rijk is aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen, die allemaal bijdragen aan gezond haar.
 • Drink voldoende water om het haar en de hoofdhuid gehydrateerd te houden.
 • Vermijd overmatig gebruik van hete styling tools, zoals haardrogers, stijltangen en krultangen, die het haar kunnen beschadigen.
 • Vermijd chemische behandelingen zoals haarkleuring en permanente krullen, die het haar kunnen uitdrogen en beschadigen.
 • Bescherm het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen en wind, door een hoed of sjaal te dragen.
 • Kies voor een natuurlijk kapsel dat bij je haartype past en dat weinig onderhoud vereist.
 • Masseer de hoofdhuid regelmatig om de bloedcirculatie te stimuleren en de haargroei te bevorderen.

 

https://www.ornatiq.com