De Dikke Graaf
Image default
Kunst

Hoe word je een goede DJ

Hoe word je een goede dj?

Wil jij DJ worden, maar weet je niet hoe je moet beginnen? DJLife heeft de ultieme gids voor de beginnende DJ op hun website geplaatst.
In deze gids worden de volgende onderwerpen behandeld:

Wat voor dj ben jij?

Voordat je begint met draaien moet je voor jezelf bepalen wat voor DJ je wilt zijn. Ga je alleen een bepaald genre draaien of word je een allround dj? Daarna is het tijd om een goede dj naam te nemen. Je kunt je eigen naam aanhouden, maar als deze niet zo uniek is kun je beter een toffe dj naam verzinnen. Als je voor jezelf bepaald hebt wat voor muziek je gaat draaien en hoe je wilt gaan heten, is het tijd om het dj-en onder de knie te krijgen

Leer de basis van het draaien

Er zijn verschillende manieren om te leren draaien als een professionele dj. Je kunt op Youtube een groot aantal filmpjes vinden waarin de basis goed uitgelegd wordt. Ook kun je online dj training volgen via bijvoorbeeld Udemy of Crossfader. Tenslotte zou je uiteraard ook klassikale lessen kunnen gaan volgen bij een van de vele DJ schools

Koop de juiste dj gear

Voordat je thuis aan de slag kan met oefenen moet je eerst de juiste dj gear aanschaffen. Je hebt minimaal een goede dj laptop een dj controller en een dj koptelefoon nodig.

Promoot jezelf

Uiteraard moet je jezelf op de kaart zetten als DJ. De beste manieren om jezelf te promoten zijn: een mixtape maken, actief te zijn op social media of je eigen website en door jezelf aan te melden bij speciale DJ groepen op Facebook.

Krijg je eerste dj gig

Om vervolgens je eerste DJ gig te krijgen moet je gaan netwerken. Meld je aan bij de eerder genoemde Facebook groepen en doe mee aan special DJ contests. Ook zou je zelf een event kunnen organiseren of gewoon bij jezelf thuis een feestje geven voor vrienden en familie.

In het artikel op DJLife lees je het complete verhaal over hoe jij een goede dj kunt worden.

DJLife DJ tips

https://djlife.nl/hoe-word-je-dj-ultieme-gids-voor-beginners/