De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

Waarom wordt online daten steeds populairder onder ouderen?

Online daten was tot voorkort iets dat met name ontzettend populair was onder de jongere generaties. De laatste jaren zien we echter een enorme aanwas van mensen van alle leeftijden naar verschillende datingapps.  Nu zijn hier tal van redenen voor en de kans dat deze aanwas zal afnemen is dan ook erg klein. Benieuwd wat deze redenen zijn? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk waarom dating steeds populairder wordt onder ouderen!

Digitalisering

Wij als Nederlanders bevinden ons middenin een digitale revolutie. De technologie ontwikkelt zich in een rap tempo en wordt daarmee ook steeds toegankelijker. Waar vroeger enkel de jeugd verstand had van het internet kan anno 2021 iemand van 70+ waarschijnlijk zijn of haar weg op het internet nog vinden. Doordat steeds meer mensen met het internet leren omgaan kan ook een steeds groter deel van de bevolking gebruik maken van de mogelijkheden van het internet. Je ziet dat bedrijven hier ook massaal op inspringen. Zo was er vroeger bijvoorbeeld enkel Tinder voor jongeren, maar zie je anno 2021 ook massaal initiatieven omtrent Tinder voor ouderen.

Scheidingen

Het percentage huwelijken dat strandt stijgt al jaren achter elkaar. In een heel ver verleden was het eigenlijk uit den boze om te scheiden, maar tegenwoordig lijkt het eerder de regel dan een uitzondering als een huwelijk stukloopt. Ook zien we steeds vaker huwelijken op latere leeftijd stuklopen. Hoe ouder je bent als een huwelijk stukloopt, hoe geïsoleerder je je ook zult voelen. Dit komt omdat je natuurlijk zo ontzettend veel samen hebt opgebouwd en je dit allemaal lijkt te verliezen op het moment van een scheiding. De kans op een gevoel van eenzaamheid na een scheiding op latere leeftijd is dan ook vele malen groter dan op jongere leeftijd. Mensen zijn dus oprecht op zoek naar iemand die ze kan helpen met het wegnemen van dit eenzame gevoel. Dit draagt er dan ook mede aan bij dat het concept Tinder 50+ zo goed aanslaat. Doordat mensen daadwerkelijk op zoek zijn naar wat serieus zie je dat de kans op succes in een dergelijke app ook veel groter is dan in datingapps voor jongeren!