De Dikke Graaf
Image default
Sociaal

bruidsfotograaf werkzaamheden

Wat voor werkzaamheden omvat nou het vak bruidsfotograaf?

Bruidsfotograaf werkzaamheden zijn vooral heel uitgebreid. De bruidsfotograaf aan het werk van a tot z.

Website.

Laten we bij het begin beginnen, je moet eerst zorgen voor een goed werkende website, klanten moeten jou kunnen vinden via google. Dus als je dit als bruidsfotograaf zelf wilt doen moet je een beetje kaas gegeten hebben van seo voor de website. Dan zou je ook je eigen website moeten gaan invullen met interessante content. Dat wil zeggen teksten schrijven en de mooiste foto’s uitkiezen die je wilt laten zien.

Stel je eerste klant belt of mailt je, je maakt een afspraak, dan moet je ook nog wel bespraakt zijn, je moet je enthousiasme over kunnen brengen aan het toekomstige bruidspaar.

Offerte en administratie.

Dan moet je een offerte voor ze maken, je moet dus weten waar die offerte aan moet voldoen, het is dan ook handig om goede algemene voorwaarden te hebben en die bij te sluiten. Een beetje typevaardigheid is dus ook handig.

Als je de opdracht hebt gekregen moet je goed je agenda bij houden, je moet op tijd zijn en een rijbewijs en eigen vervoer hebben anders maakt je het jezelf wel heel lastig.

Trouwdag.

Op de trouwdag ga je dus fotograferen, maar je bent ook aan het socializen, je zorgt dat het bruidspaar zich op zijn gemak voelt. Je voelt situaties aan en je voelt dat er momenten komen, je bent op de juiste plek op het juiste moment.

Van trouwjurk tot trouwring.

Je bent productfotograaf voor de trouwringen, je bent modefotograaf bij de fotoshoot, je bent interieur en architectuurfotograaf om de locatie vast te leggen je bent macrofotograaf om al die fantastische details vast te leggen, maar je bent ook vooral reportagefotograaf. Ongemerkt en ongedwongen leg je de prachtige momenten vast. Die momenten zijn later van groot belang voor het bruidspaar.

In de avond ben je ook nog eens feestfotograaf en heb je verstand van off camera flitsen, want een avondshoot in het donker is het meest fantastische wat er is. Bruidsfotografie houdt dus in dat je veel takken van fotografie onder de knie moet hebben.https://www.corrinep.nl/#home