De Dikke Graaf
Image default
Tech

Wereldwijd (Nederlandse) TV kijken via het internet.

Inmiddels is televisie kijken de normaalste zaak van de wereld geworden,Wie kan er nog zonder televisie?  Bijna elk huishouden heeft wel een televisie in huis, veel mensen zelfs op iedere kamer een TV. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om bepaalde zenders te kunnen kijken. Dit bijvoorbeeld voor mensen die in het buitenland wonen. Wij gaan in dit artikel uitleggen hoe jij overal ter wereld jouw favoriete televisie zenders kunt bekijken.

Hoe werkt IPTV?

IPTV is een afkorting voor Internet Protocol Television, met andere woorden televisie kijken via het internet. Met IPTV streamt je provider content via het internet door naar jouw televisie. Het werkt dus volledig via het internet. Hierdoor heb je dus geen coaxkabels of satschotels meer nodig. Het fijne hieraan is dat het niet alleen op een TV kan maar ook op veel andere apparaten zoals een telefoon, tablet of zelfs op je computer. Dit werkt d.m.v. diverse applicaties die je vaak kunt downloaden in de app-store. Dankzij deze manier maakt het dus niet uit waar jij je bevindt. Woon jij aan de andere kant van de wereld? Dan kun jij zelfs daar probleemloos Nederlandse televisie ontvangen.

IPTV kopen

Voordat je TV kunt kijken via het internet zul je het natuurlijk eerst moeten kopen. IPTV kopen is zeer eenvoudig en kan tegenwoordig volledig online of via een lokale satellietwinkel. Alvoren je het gaat kopen kun je het vaak eerst 24 uur gratis uitproberen. Dit is zeker aan te raden om te kijken of het volledig naar wens werkt en of ze de gewenste zenders aanbieden. Naast live televisie zenders bied een goede provider ook vaak VOD (video on demand) aan. Het VOD gedeelte bestaat vaak uit een ruim aanbod van diversen films en series. Wil jij IPTV kopen, zorg er dan altijd voor dat je een abonnement koopt bij een betrouwbare aanbieder. Wil je aankoopadvies voordat je een abonnement koopt? Vaak kun je contact opnemen een provider, ze kunnen je alle advies geven dat je nodig hebt.

 

Waar op letten bij het kopen van IPTV?

Het is belangrijk dat je let op een aantal dingen voordat je IPTV koopt. Het is aan te raden om te kijken naar de reviews van een provider. Heeft een provider geen tot weinig reviews dan is het vaak geen betrouwbare bron. Bestaat de provider al een lange tijd en heeft deze goede reviews dan zit je hoogst waarschijnlijk goed! Ook is het belangrijk om te kijken of de zenders stabiel draaien tijdens het testen want hier moet je tenslotte dagelijks naar kijken. Heb je last van haperingen dan is het geen goede keus om het pakket te kopen. Bekijk hieronder de opsomming waar je het best op kunt letten:

  • Bestaat de aanbieder een lange tijd?.
  • Zoek reviews op het internet.
  • Probeer een gratis demo
  • Bekijk de kwaliteit van de zenders.
  • Bekijk het VOD aanbod (ook de ondertiteling).
  • Kijk naar de prijs (is het te mooi om waar te zijn dan is het dat vaak ook)

Betrouwbare IPTV providers

Ben je opzoek naar een betrouwbare provider? Wij hebben er een aantal getest en Hebben de 2 beste uitgekozen. De onderstaande providers bestaan beiden +5 jaar.

Zappflix

Zappflix staat op nummer 1 van de beste IPTV providers. Het is een populaire provider die vooral is geschikt voor Nederlandse en Vlaamse content. Daarnaast is deze provider erg gericht op Turkse, Duitse, Spaanse en Portugese content. Ze hebben een ruim aanbod inclusief films en series.

Pandora

Pandora staat op nummer 2 van de beste IPTV provider. Dit systeem is vooral gericht op Nederlandse en Vlaamse content. Het aanbod is ruim en bestaat ook uit commerciele (sport)zenders.

Conclusie

Televisie kijken via het internet is een uitkomst voor velen. Het is een eenvoudige methode om TV te kunnen kijken of bijna ieder apparaat. Doordat het via het internet werkt kun je het wereldwijd gebruiken. Het kopen ervan is simpel en gaat eenvoudig online. Je kunt het ook 24 uur gratis testen voordat je een IPTV abonnement koopt.

https://kijkiptv.com