De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

kartonnen dozen bestellen? Welk karton en welk papier?

Er zijn verschillende soorten oud papier die kunnen worden gerecycled, en het type papier dat voor kartonnen dozen wordt gebruikt, kan variëren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten oud papier:

Golf-/kraftpapier: Dit is de meest gebruikte kartonsoort voor transportverpakkingen. Het bestaat uit twee platte lagen karton met daartussen een golvende laag karton. Deze kartonsoort is sterk en biedt goede bescherming tegen schokken en trillingen.

Kranten/krantenpapier: Dit type papier wordt vaak gebruikt voor het afdrukken van kranten en andere publicaties. Het is lichtgewicht en kan worden gerecycled tot nieuwe papierproducten. Hoogwaardig papier: Hieronder vallen papierproducten zoals kantoorpapier, enveloppen en briefpapier. Dit papier is vaak gemaakt van hoogwaardige vezels en kan worden gerecycled tot nieuwe papierproducten.

Gemengd papier: Dit omvat een verscheidenheid aan papierproducten, zoals tijdschriften, catalogi en junkmail. Gemengd papier kan worden gerecycled tot nieuwe papierproducten, maar de kwaliteit van het resulterende papier kan lager zijn dan die van hoogwaardig papier. Het is belangrijk op te merken dat niet alle soorten papier gerecycled kunnen worden.

Vetvrij papier en versnipperd papier kunnen bijvoorbeeld niet worden gerecycled. Bovendien zijn er verschillende soorten oud papier die kunnen worden gerecycled, en de specifieke soorten oud papier die voor kartonnen dozen worden gebruikt, kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant en het beoogde gebruik van de dozen.

Er zijn verschillende soorten kartonnen dozen op de markt verkrijgbaar en het soort karton dat wordt gebruikt voor het maken van de dozen kan variëren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten kartonnen dozen:

Golfkartonnen dozen: Golf kartonnen dozen zijn het meest gebruikte type kartonnen dozen. Ze zijn gemaakt van golfkarton, dat bestaat uit twee platte lagen karton met daartussen een golvende laag karton. Golfkartondozen zijn sterk en bieden een goede bescherming tegen schokken en trillingen. Ze worden vaak gebruikt voor het verzenden van goederen en voor verhuizingen.

Vouwdozen: Verzenddozen zijn gemaakt van karton en worden gebruikt voor het verpakken van producten die niet te zwaar zijn. Ze zijn gemaakt van een enkele laag karton die in doosvorm kan worden gevouwen. Vouwdozen worden vaak gebruikt voor het verpakken van voedsel, cosmetica en farmaceutische producten.

Stijve dozen: Stijve dozen, ook wel opzetdozen genoemd, zijn gemaakt van dikker karton en zijn duurzamer dan vouwdozen. Ze worden vaak gebruikt voor het verpakken van luxe producten, zoals sieraden en parfum.

Spaanplaatdozen: Spaanplaatdozen zijn gemaakt van een enkellaags karton en worden vaak gebruikt voor het verpakken van producten zoals graandozen en notitieblokken. Ze zijn niet zo sterk als golfkarton dozen op maat, maar zijn gemakkelijker te buigen en te vouwen, waardoor ze ideaal zijn voor het vormen van kleine “papercraft” -dozen.

Golfkartonnen dozen met Litho-label: Golfkartonnen dozen met Litho-label zijn golfkartonnen dozen met een bedrukt etiket op de doos geplakt. Ze worden vaak gebruikt voor het verpakken van producten die een hoogwaardige printafwerking vereisen, zoals elektronica en cosmetica. Het is belangrijk op te merken dat de specifieke soorten kartonnen dozen die worden gebruikt, kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant en het beoogde gebruik van de dozen.

https://www.123kartonnendozen.nl/