De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Rachid Guenoun ondersteunt startende ondernemers

Sinds 2006 adviseert Rachid Guenoun startende ondernemingen met bedrijfsadvies, belastingadvies en schrijft hij professionele ondernemingsplannen. Rachid is werkelijk van vrijwel elke branche op de hoogte. Met een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als in geschrift worden de plannen zorgvuldig en met gevoel voor detail opgeleverd.

Rachid is afgestudeerd als bachelor in Bedrijfseconomie aan de HES Rotterdam (2004) en als Belastingconsulent bij het Register Belastingadviseurs (2008 en 2010) wat tegenwoordig de naam RB Academy draagt. Vervolgens heeft hij ervaring opgedaan bij accountants- en belastingkantoren.

Vrijwel alle concepten zijn in de praktijk voorbij gekomen: van een rederij voor een ferry-dienst tot een met een motorcrosshal.Rachid adviseert startende ondernemers altijd hun bedrijfsidee te registreren om narigheid in de toekomst te voorkomen. Dit kan al zeer voordelig bij CCProof.nl

Om een businessplan te vervaardigen dien je gevoel te hebben voor research, schrijfwijze en cijfers. De starter heeft soms weinig input en kent bijvoorbeeld alleen het verdienmodel en USP. Het onderzoek dat Rachid bewerkstelligt gaat verder dan een standaard DESTEP-analyse of kostentemplate. Er zal gefocust veel research verricht dienen te worden. Als het ondernemingsplan bedoeld is voor de bank of investeerdeer moet het business plan tevens een positief bedrijfsresultaat weergeven na de aflossingen en rente op de lening.

Na schrijven van het plan is de volgende stap het bemiddelen bij financiering of gunning van het pand door de makelaar. Er zijn diverse financieringskanalen in Nederland waarvan een aantal niet dermate bekend zijn bij het grote publiek en zodoende ook niet bij starters.

Bij de potentiële gunning van een pand ondersteuntt Rachid bij de onderhandelingen. Er bestaan bijvoorbeeld enkele belangrijke bepalingen welke ter bescherming van de huurder dienen te worden opgenomen in het contract.  

Omdat Rachid ook een belastingtechnische achtergrond heeft kan hij tevens adviseren over de fiscale opzet. Dit zal bij start moeten worden ingericht: een potentieel sterk groeiend bedrijf zal fiscaal nadeel ondervinden als deze niet is opgericht als BV anders resteert een fiscaal geruisloze omzetting naar een BV. Een BV heeft namelijk geen startersaftrek, zelfstandigenaftrek of MKB-winstvrijstelling maar heeft wel een laag vennootschapsbelastingtarief.

Daarnaast kan Rachid meedenken met overige zakelijke financieringsoplossingen waaronder financial lease, bedrijfshypotheken en beleggingshypotheken.

https://www.bedrijfsplan-schrijven.nl