De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Waar kun je het beste beleggen? Beste brokers in Nederland in 2022

In dit artikel ga ik uitleg geven over beleggen op de lange termijn. Daarna zal ik het kort hebben over de beste brokers waar je kunt beleggen in Nederland volgens Brokerfind. Veel leesplezier!

Wat is beleggen?

In de meest eenvoudige zin werkt beleggen wanneer u een actief tegen een lage prijs koopt en tegen een hogere prijs verkoopt. Dit soort rendement op uw investering wordt een meerwaarde genoemd. Rendement verdienen door activa met winst te verkopen – of uw meerwaarden te realiseren – is een manier om geld te verdienen met beleggen.

Wanneer een belegging in waarde stijgt tussen het moment waarop u deze koopt en verkoopt, wordt dit ook wel waardering genoemd.

  • Een aandelenaandeel kan worden gewaardeerd  wanneer een bedrijf een nieuw product maakt dat de verkoop stimuleert, de inkomsten van het bedrijf verhoogt en de waarde van de aandelen op de markt verhoogt.
  • Een bedrijfsobligatie  kan waarderen  wanneer het 5% jaarlijkse rente betaalt en hetzelfde bedrijf nieuwe obligaties uitgeeft die slechts 4% rente bieden, waardoor de uwe aantrekkelijker wordt.
  • Een grondstof als goud kan in  waarde stijgen omdat de Amerikaanse dollar aan waarde verliest, waardoor de vraag naar goud toeneemt.
  • Een huis of appartement kan in waarde stijgen  omdat u het pand hebt gerenoveerd of omdat de buurt aantrekkelijker is geworden voor jonge gezinnen met kinderen.

Naast winst uit vermogenswinsten en -waardering, werkt beleggen wanneer u activa koopt en aanhoudt die inkomsten genereren. In plaats van vermogenswinsten te realiseren door activa te verkopen, is het doel van inkomensbeleggen activa te kopen die in de loop van de tijd cashflow genereren en deze vast te houden zonder te verkopen.

Veel aandelen keren bijvoorbeeld dividend uit. In plaats van aandelen te kopen en te verkopen, houden dividendbeleggers aandelen aan en profiteren ze van de dividendinkomsten.

Voor deze uitleg hebben we gebruik gemaakt van de website www.brokerfind.nl

Wat is lange termijn beleggen?

Een langetermijninvestering is een rekening aan de actiefzijde van de balans van een bedrijf die de investeringen van het bedrijf vertegenwoordigt , inclusief aandelen, obligaties, onroerend goed en contanten. Langetermijninvesteringen zijn activa die een bedrijf van plan is langer dan een jaar aan te houden.

De langetermijnbeleggingsrekening verschilt grotendeels van de kortetermijnbeleggingsrekening doordat kortetermijnbeleggingen hoogstwaarschijnlijk zullen worden verkocht, terwijl de langetermijnbeleggingen jarenlang niet zullen worden verkocht en in sommige gevallen misschien nooit zullen worden verkocht.

Een langetermijnbelegger zijn betekent dat u bereid bent een bepaald risico te nemen bij het nastreven van potentieel hogere beloningen en dat u het zich kunt veroorloven om voor een langere periode geduld te hebben. Het suggereert ook dat u voldoende kapitaal beschikbaar heeft om een ​​vast bedrag voor een lange periode vast te leggen.

Wat is een broker?

Effectenmakelaars zijn voor het grootste deel tussenpersonen. Aandelen worden gekocht en verkocht via aandelenmarkten zoals de New York Stock Exchange en NASDAQ , en de meeste mensen die in aandelen willen handelen, hebben makelaars nodig om namens hen te handelen.

Hoewel dit niet altijd het geval is geweest, wordt het handelen in aandelen voor individuele beleggers meestal elektronisch uitgevoerd door discountbedrijven zoals Fidelity , TD Ameritrade, E-Trade of Charles Schwab . 1 Maar menselijke makelaars handelen nog steeds veel transacties af, vooral die voor grote institutionele beleggers.

Effectenmakelaars kennen de markten en kunnen advies geven over de beste tijden om te kopen en verkopen. Het is hun taak om klanten de best mogelijke prijzen te vinden. In ruil voor het doen van transacties en het geven van advies aan klanten, krijgt een makelaar een commissie in de vorm van een vast bedrag of een percentage van de waarde van de transactie. 2

In het tijdperk van online handelen is er minder vraag naar makelaars. 3 Maar er zijn nog steeds veel momenten waarop een belegger met een makelaar wil samenwerken om een ​​aandelenhandel uit te voeren. Ze willen er bijvoorbeeld zeker van zijn dat de aandelenverkoop plaatsvindt tegen een specifieke prijs, of ze hebben veel transacties die ze in een specifieke volgorde willen laten plaatsvinden.

Bron: https://www.thebalance.com/how-to-become-a-stockbroker-4160038

Wat zijn de beste brokers in Nederland?

Er zijn verschillende soorten brokers. Per soort zullen we de beste aangeven in Nederland.

Banken

Je kunt bij veel verschillende banken beleggen. Dit kan erg handig zijn als je een rekening bij een bank hebt. Dit scheelt een hoop werk. Een voorbeeld van een bank waar je kunt beleggen is ING. Lees hier een ING beleggen review.

Semi-banken

Dan heb je nog de semi-banken. Dit zijn brokers die relatief veel op een bank lijken, maar toch wel meer te bieden hebben op het gebied van de beleggen dan de traditionele banken. Een voorbeeld hiervan is DEGIRO. Dit is volgens mij ook de beste broker om te beleggen.

Discount brokers

Dan heb je nog de zogehete discount brokers. Zoals de naam het al zegt hebben deze brokers bepaalde bonussen en zeggen ze vaak ‘zero commission’ aan te bieden. Deze brokers focussen zich uitsluitend op beleggen. Een voorbeeld hiervan is Plus500 en eToro.

Conclusie

Hopelijk heb je iets opgestoken over beleggen en brokers. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.