De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Zakelijke lening aanvragen, wij zorgen dat je slaagt

U wilt als ondernemer een zakelijk krediet, wat is er mogelijk?

Er zijn voor de ondernemer veel financieringsvormen waar hij of zij uit kan kiezen. Dit kan middels een bank, een crowdfunder, een investeerder etc.

Hieronder bespreken we de mogelijkheid bij de bank of het kleinere fintech kantoor.

Aanvragen van een Zakelijk krediet

De eerste variant is zakelijk krediet. Bij deze variant stort de bank op jouw zakelijke rekening een geldsom. Zodra je geld nodig hebt kan je het van die som opnemen. Je bent geheel vrij in opnames, hoeveel en wanneer. Het maximale wat opgenomen kan worden is uiteraard in de overeenkomst bij begin vastgesteld. Zakelijk krediet is voor jou dus geschikt als je zelf wilt weten wanneer je wilt opnemen. Hierdoor kan je investeringen plegen waar je eerst bijvoorbeeld het geld niet voor had, echter onvoorzien, dus als je het niet zag aankomen is het nu wel mogelijk om het toch te financieren. Je hoeft zodoende niet te wachten op debiteuren die te laat betalen. Je kan het zakelijk krediet inzetten voor dagelijkse uitgaven, klein of groot. En dus wordt deze variant ook wel werkkapitaalfinanciering genoemd omdat juist werkkapitaal wordt gebruikt voor lopende uitgaven.

Aanvragen van een Zakelijke lening

De tweede variant is een zakelijke lening aanvragen. Bij een zakelijke lening wordt er direct een vaste geldsom op je zakelijke rekening gestort. Deze variant is geschikt voor investeringen in nieuwe activa of uitbreidingsinvesteringen. De zakelijke lening heeft in de regel een maximale looptijd van 5 jaar. Zodoende dien je de lening binnen 5 jaar ook af te lossen. De interest staat bij de meeste banken en fintech kantoren vast voor de looptijd van de lening.

Factoring inzetten/debiteurenfinanciering

Factoring is debiteurenfinanciering. De ondernemer draagt zijn facturen en debiteurenrisico over aan een factoringbedrijf. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf ontvangt de ondernemer direct zijn geld, meestal binnen 24 uur. Hij hoeft dus niet te wachten tot zijn facturen zijn betaald. De ondernemer kan er ook voor kiezen het debiteurenbeheer en incasso geheel uit te besteden aan de factormaatschappij, zodat de gehele debiteurenadministratie wordt overgenomen. De vergoeding is in de regel een percentage van de omzet.

Sale-and-lease-back aanvragen

Sale-and-lease-back is een constructie waarbij je als eigenaar van een (bedrijfs)pand je eigendom verkoopt en direct weer terug huurt. Je kan zo gebruik blijven maken van het pand en beschikt daarnaast over kapitaal om te kunnen voorzien in een eventuele investering. Kopers bij sale and leaseback constructies hebben een goede deal omdat ze een pand kopen dat gelijk weer verhuurd wordt en een huurder direct voor een maandelijkse inkomsten zorgt.

Elke zakelijke financiering kan je via ons regelen

Wil je een zakelijke financiering aanvragen of wil je eerst sparren hierover, dan kan je contact met ons opnemen. Wij begeleiden je volledig van completeren van het dossier tot aan daadwerkelijke financiering. Je bent ons pas een vergoeding verschuldigd zodra je de zakelijke financiering daadwerkelijk hebt ontvangen.

Profiteer ook van ons netwerk. We hebben als relaties vele financiers met soepele acceptatiecriteria. Voor jouw specifieke aanvraag van een zakelijke financiering gaan we aan de slag om de beste offerte voor je te regelen.

Je kan ons dus ook inschakelen voor een zakelijke lease, bedrijfshypotheek of zeldzame vormen van bedrijfsleningen of constructies. Kijk op onze site voor meer info of kom langs op ons kantoor om vrijblijvend je mogelijkheden te bespreken.