De Dikke Graaf
Image default
Games

Badkamer inspiratie opdoen

Wil aan de slag wil met de badkamer? Misschien omdat je erop uit bent gekeken of om een andere reden? Dan is wat inspiratie altijd fijn. Wil je lekker genieten van de voorpret van de ideale badkamer samenstellen? Lees dan hier wat tips.

Een bepaalde stijl uitzoeken

Het is slim om helder te hebben welke stijl je aanspreekt. Ga dus online kijken naar mooie voorbeelden. Daarnaast zijn er veel showrooms waar je naar hartenlust kunt kijken. Pas wel op als je nog in de oriëntatiefase zit, dat je niet meteen overgaat tot een koop. Er komt namelijk veel kijken bij het uitzoeken van een badkamer.

Budget bepalen

Dit is het praktische stuk dat niet iedereen leuk vindt, maar het moet wel gebeuren. Bovendien is het dan helder wat wel en niet binnen je bereik ligt. Kost de badkamer van je dromen meer dan je had ingeschat? Kijk dan eens of je kunt gaan voor een net wat minder luxe uitvoering. Tip: vaak kun je ook met goed gekozen accessoires een badkamer net wat meer uitstraling geven. Fijn voor jou én voor je portemonnee.

Badkamer tegels

De badkamer tegels zijn superbelangrijk, bij het vernieuwen van de badkamer. Het is niet handig om hier op te bezuinigen. Die badkamer tegels verander je de komende tijd niet, dus een stukje tijdloosheid is ook belangrijk. Tenzij je wel om de paar jaar een andere badkamer wil, is het slim om voor badkamer tegels te kiezen die rustig ogen. Daarnaast is het wijs om niet voor een te extreme kleur te gaan.

Kleine tegels met motieven ogen al snel druk. Tenzij je daar echt van houdt, is dat dus een afrader. Hoewel kleine tegels wel kunnen als ze wat meer neutraal zijn. Bij de grootte van de tegel moet je ook rekening houden met de ruimte. Als de badkamer niet zo groot is en de tegels echt heel erg groot zijn, dit er ook onooglijk uitzien. De badkamer tegels moeten dan namelijk veel worden afgesneden. Dat is vaak minder mooi.