De Dikke Graaf
Image default
Games

De ondergewaardeerde held van onze kleding

Ondergoed vinden we allemaal helemaal vanzelfsprekend. We trekken ons ondergoed aan en denken er verder niet meer over na. Toch is ondergoed de ondergewaardeerde held van onze kleding. Ondergoed biedt niet alleen een comfort en ondersteuning aan je lichaam, maar heeft ook een belangrijke functie. Welke dat? Hygiene en een beetje zelfvertrouwen. Waarom is ondergoed iets wat we dagelijks aandoen en deel is van onze vaste routine, terwijl we er niet eens echt over nadenken? In dit blog meer daarover.

 

Comfort en ondersteuning

Zoals net al gezegd biedt ondergoed comfort en ondersteuning. Het maakt niet uit of je kiest voor slips, strings, boxers of sportondergoed, als het lekker zit dan geeft je dat een goed gevoel. Als je ondergoed goed past dan kan je vrij bewegen en gaat je huid niet irriteren na een tijdje. Wist je dat een goede bh of een goede onderbroek kan bijdragen aan een goede lichaamshouding? Zo voorkom je andere klachten als bijvoorbeeld rugpijn.

 

Hygiëne

Ook hygiëne is belangrijk en ondergoed speelt hier een grote rol in. Doordat het ondergoed tussen ons lichaam en onze kleding inzit zorgt het ervoor dat het lichaam beschermd wordt en is kans op wrijving, schuring of infecties aanzienlijk minder. Ook helpt het vocht te absorberen, zodat we gedurende de dag een schoon en fris gevoel houden. Kies bij je ondergoed altijd voor ademende materialen om bacteriële groei tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan adam ondergoed.

 

Zelfvertrouwen

Ook net genoemd: zelfvertrouwen. Dit speelt ook een rol waarom we ondergoed aandoen. Je kiest ondergoed dat je mooi vindt, waardoor je onbewust ook zelfvertrouwen krijgt. Niemand ziet het, maar je prestaties of je humeur kan erdoor verbeterd worden. Goed ondergoed dragen dat ook nog eens mooi is geeft een boost aan je zelfvertrouwen, daar hoeft niemand het voor te zien.

https://www.modecastelijn.nl/nl/merken/adam-underwear/