De Dikke Graaf
Image default
Games

Kind in de kinderopvang, ja of nee?

Steeds vaker hoor je dat in een gezin beide ouders werken. Zo staan ze er als gezin sterker voor financieel gezien. Klinkt perfect niet? Toch twijfelen veel gezinnen er nog aan of ze hun kind naar kinderdagverblijf willen sturen ja of nee. Weet jij het ook nog niet zeker wat je met je kindje aan moet tijdens werk? Hier zijn een paar feitjes over waarom kinderopvang goed is voor je kind!

 

1.      Sociale skills ontwikkelen

Een heel belangrijke vaardigheid voor kinderen om te leren, zijn sociale skills. Waar je als ouder thuis met je kind goed aan de slag kan gaan met woordenschat en articulatie, kunnen kinderdagverblijven kinderen leren samen te spelen en te delen met anderen. Vooral als kinderen geen broertjes of zusjes hebben, is het soms lastig om te leren delen en communiceren onder elkaar. In de kinderopvang leren ze veel van observatie alleen.

 

2.      Personeel

Misschien twijfel je nog omdat je bang bent je kindje achter te laten bij mensen die je niet persoonlijk kent. Een hele begrijpelijke reden, maar helemaal niet nodig!

Iedereen die bij een kinderopvang wilt werken moet daarvoor eerst een opleiding pedagogisch medewerker hebben afgerond. Je kindje is dus in veilige, en professionele, handen.

 

3.      Voorbereiding op de basisschool

Een dag op de kinderopvang is helemaal gevuld met activiteiten, tijd voor dutjes, buitenspelen en samen eten. Hoewel het voor veel prikkels voor je kind kan zorgen om de hele dag met andere kinderen te zijn, is het een geweldige voorbereiding op de basisschool!

 

4.      Zelfstandigheid

Hoe professioneel de medewerkers ook zijn, soms kan het een paar minuten duren voor ze jouw kind kunnen helpen met het een of het ander. Sommige mensen zien dit als een reden om hun kindje niet in de kinderopvang te doen, maar er zitten meer voordelen aan dan je denkt.

Het kindje een paar tellen laten wachten eer het aandacht krijgt zorgt ervoor dat er langzaam zelfstandigheid aangeleerd kan worden.

https://www.variva.nl/opleidingen/pedagogisch-medewerker-kinderopvang/