De Dikke Graaf
Image default
Games

Omgaan met angst in de auto

Angst in de auto kan om verschillende redenen ontstaan. De ene persoon voelt zich sowieso onzeker in de auto een ander heeft een auto-ongeluk gehad en heeft sindsdien angst in de auto. Deze angst kan het vertrouwen in de rijvaardigheid aantasten en het dagelijks leven beperken. In dit artikel geven we tips om met angst in de auto om te gaan en het vertrouwen te herstellen.

Erkenning van de angst

Het is belangrijk om de angst te erkennen. Gevoelens van angst, nervositeit en spanning zijn heel menselijk. Door de angst te erkennen, kunnen je beginnen met het aanpakken van de onderliggende problemen.

Tip letselschade advocaat Eindhoven

In het geval er sprake is van extreme belemmerende angst, is hulp inschakelen belangrijk. Aldus een letselschade advocaat in Eindhoven. De letselschade advocaat in Eindhoven: ‘Ga er mee naar de huisarts, een psycholoog of therapeut die jou hierbij kan helpen. Het is helemaal geen schande om hulp in te schakelen.’ Therapieën zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) kunnen effectief zijn bij het veranderen van negatieve gedachten en het aanpakken van de angst.

Langzaam de angst in de ogen kijken

Blootstellen is dé remedie tegen angst. Alleen dat hoeft niet in één keer. Kijk naar wat je aan kunt en ga steeds als het voldoende oké voelt een stapje verder. Begin met in de bestuurdersstoel zitten, een ritje door je eigen straat, klein vertrouwde wegen, etc. Het kan ook helpen als er iemand naast je zit. Ben je nog steeds erg onzeker? Neem dan eens opnieuw een paar rijlessen. Dat vermindert ook vaak de angst.

Bewust ademhalen

‘Ademhalingsoefeningen kunnen helpen rustig te worden als je voelt dat je hartslag ineens omhooggaat’, geeft de letselschade advocaat in Eindhoven als laatste tip. Als je dit regelmatig toepast, zul je zien dat de hartslag vrij snel weer rustig wordt. Zo ontwikkel je steeds meer rust tijdens het rijden. Soms helpen affirmaties ook, bijvoorbeeld een affirmatie als ‘ik ben een veilige bestuurder.’

https://letselschadezorg.nl/letselschade-advocaat-eindhoven/