De Dikke Graaf
Image default
Games

Zo ben je de ideale uitzendkracht voor ongeschoold werk

Het is nu niet altijd de meest gewilde baan, maar iemand moet het doen. Ben jij juist op zoek naar ongeschoold werk? Dan zijn er voor jou hier wat tips om een baan te vinden. Er zijn namelijk altijd tijden dat er minder werk is en dan is het belangrijk dat jij je beste beentje voorzet…

Pas je snel aan: gebruik uitzendsoftware

Veel uitzendbureaus werken voor de planning met uitzendsoftware. Soms moet je voor uitzendsoftware als uitzendkracht bijvoorbeeld een app installeren. Het is voor een uitzendbureau ontzettend vervelend als ze iemand 10 keer moeten uitleggen hoe iets werkt, maar 100 vertellen dat iemand zijn uren op tijd moet invullen en de beschikbare uren natuurlijk ook…? Dat is nog veel vervelender. Zorg er dus voor dat jij die uitzendkracht bent die de uitzendsoftware netjes gebruikt zoals het hoort. Gebruik je uitzendsoftware niet zoals het moet en vul je bijvoorbeeld je beschikbare uren niet op tijd in? Dan heb je kans dat je minder werk krijgt of geen… Voor de administratie betekent dit namelijk extra werk als jij het niet goed doet.

Doe je werk goed en proactief

Niets zo vervelend als een uitzendkracht die de kantjes ervan afloopt. Zeker als je in een team werkt waarbij productie hoeveelheden van belang zijn. Het is heel simpel: ben je niet snel genoeg? Dan word je vaak niet meer gevraagd. Het is niet zo dat de zweep erover gaat, maar het is wel zo dat het werk is, geen lekker vakantieland. En als collega’s harder moeten werken, omdat jij aan het dromen bent, is dat ook geen pluspunt.

Daarnaast wordt het gewaardeerd dat je een beetje meedenkt, tot op bepaalde hoogte. Uiteindelijk is het productiewerk en vaak weet een leidinggevende redelijk goed hoe het snelste en het beste kan worden gewerkt. Denk je dat het anders sneller kan, terwijl nog steeds hetzelfde gewenste resultaat kan worden bereikt? Laat het zien!

Wees collegiaal

Werkgevers weten dat collega’s die een fijn team vormen, vaak een stuk productiever zijn en graag een tandje extra werken als het nodig is. Wees daarom collegiaal, want ook al denk je van niet: het maakt wel degelijk uit of je met je collega’s overweg kunt. En, laten we eerlijk zijn: als de sfeer niet fijn is op het werk, heb je zelf ook een lange dag.