De Dikke Graaf
Image default
Games

Zo maak je de ict in jouw bedrijf makkelijker!

Veel bedrijven hebben ontzettend veel problemen met de digitale processen. Gaat het beheer goed, dan is er wel weer iets nodig qua migratie. Er is altijd wat aan de hand en de techniek gaat steeds sneller. Het is moeilijk om bij te blijven, zeker in het mkb waar je nu eenmaal niet alle expertise onder één dak kunt krijgen. Zoek jij goede blijvende oplossingen? Lees dan deze tips.

Office 365 migratie

Neem nu bijvoorbeeld een office 365 migratie. Bedrijven werken vaak met diverse systemen. Zo zijn er bedrijven die nog behoorlijk wat documenten in bijvoorbeeld Dropbox hebben staan. Maar, niet alleen in Dropbox, ook nog in een heleboel andere plekken in de cloud en in andere softwareprogramma’s. Als je dan alles wil overzetten naar office 365, want dat is inderdaad een stuk handiger werken, dan kost dat nogal veel gedoe en tijd.

Natuurlijk kun je er zelf mee aan de slag, maar het is veel slimmer om het gewoon uit te besteden. Zo kun jij je blijven focussen op waar je goed in bent. Dat zorgt voor een stuk minder stress.

Office 365 beheer

Niet alleen migraties kun je uitbesteden. Ook het beheer van bijvoorbeeld Office 365 kun je uitbesteden. Dit geeft zoveel rust en zorgt ervoor dat jij gerust, zonder drama over ict aangelegenheden, kunt gaan slapen aan het einde van de dag.

Communicatief sterke medewerker in het bedrijf die veel affiniteit heeft met ict.

Het is altijd handig dat er brugbouwer is: iemand die zowel de ict’er als de ‘rest’ begrijpt. Het komt namelijk meer dan eens voor dat er miscommunicatie is tussen ict-medewerkers en andere medewerkers. Ook bij ict-medewerkers onderling zie je trouwens dat er vaak eilandjes zijn, met als gevolg dat er geen goede afstemming is onderling. Ook daar kan die bruggenbouwer een sterke rol in het geheel spelen.

Doe een beetje kennis op

Als je ict als iets engs blijft zien, zal het niet snel je vriend zijn. Nu hoef je niet alles leuk te vinden, maar een beetje kennismaken met ict is goed. Op die manier snap je beter waar mensen tegenaanlopen en het helpt om overzicht te houden in wat er aan de hand is, als het even niet zo lekker loopt. Wel is het slim dat je erop vertrouwt dat jouw mensen weten wat ze doen.

https://alta-ict.nl/diensten/migratie/