De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

De juiste supplementen voor je paard vinden bij Equilin

Supplementen voor het paard bij Equilin

Wist je dat om aan de voedingsbehoefte van jouw paard te voldoen op nummer één geschikt ruwvoer staat? Gemiddeld heeft daarvan het paard minimaal 1,5% van het lichaamsgewicht in droge stof nodig. Aanvullend kan een paard supplementen gegeven worden die het paard gezonder kan maken, vooral omdat alleen in ruwvoer die alle benodigde vitamines en mineralen zitten om je paard gezond te houden.

Het voeren van een paard supplement is dus niet iets kopen en dan voeren, maar bewust weten wat jouw paard krijgt en aanvullen waar nodig is. Voor goed advies, kun je terecht bij Equilin!

Puur magnesium voor het paard

Uit onderzoek weten we dat magnesium ontzettend belangrijk is voor het maag-darmstelsel, skelet en zenuwstelsel. Wanneer het paard niet voldoende magnesium binnenkrijgt kan dit leiden tot stijve spieren, lusteloosheid, zwakte en gedragsveranderingen.

Dat komt omdat magnesium onderdeel is van ATP, de energiedrager van de cel. Op verschillende plaatsen in de glucosestofwisseling speelt magnesium een rol en daarnaast is magnesium is belangrijk voor de opbouw van botten en tanden.

Bij Equilin biedt puur organisch magnesium voor het paard in poedervorm. In een handige 950gram flacon geschikt voor 1 á 2 doseringen per dag over het normale voer.

Electrolyten drank voor paarden

Wie aan electrolyten denkt, denkt gauw aan sportdrankjes en mineralen. Electrolyten is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse zouten met de meest bekende (keukenzout) als belangrijkste mineraal. Zouten zijn heel belangrijk voor de vochtregulering van het lichaam én voor de werking van zenuwen en spieren. Dat geldt voor de mens, en dat geldt ook voor paarden.

Vooral bij sportpaarden die veel inspanning moeten leveren is een goede vochtbalans extra belangrijk. Het lichaam van het paard dient goed te hydrateren en temperatuur te reguleren, maar ook om de afvalstoffen af te voeren.

Bij Equilin kun je terecht voor handige voordeelverpakkingen in 1,5kg en 4kg formaat. Ons electrolyten drank voor paarden komt in handige poedervorm die je kunt mengen met water zodat je zelf de dosering kunt bepalen.

‘Het Nieuwe Voeren’ door Equilin

Equilin focust zich volledig op een zo gezond mogelijk voedingsbalans voor paarden met als uitgangspunt een gezonde darmflora. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat de ruwvoer behoefte voor paarden veel hoger dient te zijn dan we altijd dachten, en dat deze zelfs 2-maal zo hoog dient te zijn zodat het paard zijn lichaam zo gezond mogelijk kan houden. Echter, dubbel zoveel ruwover betekent dus ook dubbel zoveel suiker- en eiwitinname. Hierdoor is het noodzakelijk om de krachtvoer behoefte ook te herzien, zodat de darmflora van paard en pony’s in balans is en ze zich gezond en sterk voelen. Equilin heeft een gebalanceerd voedingslijn opgesteld die meervoudig bekroond zijn zoals het HIP award als ‘kantelaar’ in de paardensector. Drs Annette van Weezel Errens heeft ook een boek geschreven met al haar bevindingen en adviezen voor paardenliefhebbers en paardenfokkers. Bestel het handboek ‘Het Nieuwe Voeren’ via onze website en start ook met de kanteling in paardenvoeding.

Gratis voedingsadvies voor paarden

Wil je nou écht goed en deskundig advies voor het voeren van je paard? Maak dan gebruik van de gratis voedingswijzer op onze website.

Neem contact met ons op!
https://www.equilin.eu/