De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Voordelen van het volgen van een reiki cursus

Reiki is een Japans woord dat “energie van de geest” betekent. Deze techniek combineert meditatie en de toepassing van de handen op verschillende punten van het lichaam om het welzijn van mensen te bevorderen.

Dankzij reiki kunnen alle mensen hun natuurlijke vermogens en intrinsieke potentieel ontwikkelen om een natuurlijk en duurzaam welzijn te bereiken.

De kunst om de handen op een menselijk lichaam te leggen om te troosten en pijn en lijden te verminderen is een oeroud menselijk instinct, aangezien menselijke aanraking warmte en sereniteit overbrengt op de gekozen plaats.

Wat reiki ons biedt

Reiki omvat begrippen als welzijn, zelfperceptie van zelfeffectiviteit, autonomie en zelfrealisatie van intellectueel en emotioneel potentieel.

En zo ontstaat de term positieve geestelijke gezondheid, die de basis vormt voor het welzijn van een individu en het goed functioneren van een gemeenschap.

Wij vatten welzijn, geluk, vrede en harmonie op als houdingen zonder welke de mens nauwelijks een goede “medische gezondheid” in algemene zin kan genieten, en die dus een noodzakelijke houding zijn om deze toestand te bereiken.

Hierna zullen wij de belangrijkste gunstige effecten beschrijven die het meest relevant zijn in de algemene psychologie, op het niveau van de hersenen, in biochemische aspecten, in het ademhalingsstelsel en op het gebied van de psyche:

  • Fysiologische effecten: daling van de hartslag;
  • Cerebrale effecten: toename van het alfa- en theta-ritme en een betere synchronisatie van de verdeling van de cerebrale activiteit;
  • Biochemische effecten: afname van cortisolen in het menselijk lichaam;
  • Effecten op de ademhaling: daling van de ademhalingsfrequentie en behoefte aan zuurstof;
  • Psychologische effecten: afname van angst en groter vermogen tot waarneming van en empathie met anderen.

Voor wie is de Reiki Cursus bedoeld?

  • Professionals uit verschillende sectoren die hun huidige profiel een toegevoegde waarde willen geven met een aanvullende opleiding. Het kan van bijzonder belang zijn voor beroepsprofielen zoals specialisten in gezondheid en complementaire therapieën.
  • Mensen die hun beroep willen beginnen of heroriënteren naar reiki, om anderen te helpen evenwicht en controle te vinden.
  • Mensen die, om persoonlijke redenen, kennis op dit gebied willen verwerven en de ontwikkeling willen bereiken die zij zoeken.