De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Wat is de werkwijze van een datingbureau?

Vaak wordt het vinden van een geschikte levenspartner erg onderschat, toch is het iets waar ieder van ons behoefte aan heeft. Want zeg nu eerlijk, wat is er mooier dat alle momenten in je leven te kunnen delen met iemand? De mooie momenten kun je samen koesteren, de minder mooie momenten kun je samen doorstaan. Iemand hebben om op terug te vallen, om een lach en een traan mee te delen en om tal van herinneringen mee te maken, we hebben er allemaal nood aan. Toch verloopt niet voor iedereen die zoektocht even makkelijk. Voor wie het niet zo als vanzelf gaat, biedt een datingbureau de ideale oplossing.

Waarom zou je een datingbureau inschakelen?

Een druk leven zorgt er al snel voor dat er weinig tijd over blijft om iemand te leren kennen en te daten. Je baan neemt veel tijd in beslag, je hebt een uitgebreid sociaal netwerk dat op je rekent en misschien heb je uit een vorige relatie wel kinderen die ook je tijd en aandacht verdienen natuurlijk. Het zoeken naar een levenspartner verdwijnt zo naar de achtergrond en dat is uiteraard zonde. Hulp inroepen van een datingbureau zorgt ervoor dat je het zoeken naar die ene ware niet langer zelf hoeft te doen en dat je in contact komt met mensen die een goede match vormen met jouw persoonlijkheid, visie en toekomstplannen.

Hoe gaat een datingbureau te werk?

Intake

Het is voor de consulenten van een datingbureau erg belangrijk om jou te leren kennen en te ontdekken wat jij van het leven en een relatie verwacht. Om die reden zul je na het inschrijven altijd eerst uitgenodigd worden voor een uitgebreid intakegesprek. Dit gesprek geeft jou de kans je wensen en verlangens te uiten en geeft de consulent de kans om zich een goed beeld van jou te vormen. De informatie uit deze intake zal dienen als leidraad voor de zoektocht naar jouw ideale partner.

Het zoeken naar een geschikte partner

Jouw wensen, verlangens en verwachtingen vormen de basis van de zoektocht naar iemand die hier het best bij aansluit. Van deze stap zul jij amper iets merken, het is nu aan je consulent om jouw profiel te matchen aan dat van iemand uit de databank. Persoonlijkheid, levensvisie, dromen en plannen, het wordt allemaal meegenomen in het bepalen van wie voor jou de beste levenspartner zou kunnen zijn.

Het voorstellen van de best matchende partners

Eens de consulent een goede match gevonden heeft voor jou, zul jij hierover de nodige informatie ontvangen. Belangrijk om te weten, is dat het nog steeds aan jou is of je wel of niet contact wil opnemen met de aan jou voorgestelde mogelijke partner. Privacy en discretie staan voorop en om die reden worden jouw gegevens dan ook niet gedeeld zonder dat jij hier zelf voor kiest. In het geval dat de uitgezochte partner toch niet aan je wensen en verlangens tegemoet komt, gaat de zoektocht van de consulent gewoon verder. Heeft de consulent je een match voorgesteld die helemaal beantwoordt aan wat jij verwacht? Dan kun je samen met je nieuwe levensgezel starten aan een nieuw, en hopelijk liefdevol en gelukkig, hoofdstuk in je leven.