De Dikke Graaf
Image default
Sociaal

5 Exotische cocktails van over de hele wereld

Exotische cocktails zijn drankjes die vaak worden geassocieerd met verre bestemmingen en traditionele ingrediënten. Deze cocktails kunnen worden bereid met lokale likeuren, fruitsoorten, kruiden en specerijen die kenmerkend zijn voor bepaalde landen of regio’s.

Naast de exotische uitstraling is de kunst van cocktails, vaak de kleurrijkheid en de verfrissing. In deze blog delen we daarom vijf exotische cocktails met je.

De Caipirinha (Brazilië)

De Caipirinha is een verfrissende cocktail die zijn oorsprong vindt in Brazilië. Het is een nationaal symbool van het land en wordt beschouwd als de meest populaire cocktail in Brazilië. De Caipirinha is vooral geliefd om zijn eenvoudige frisse smaak. De cachaça geeft de cocktail een licht zoete en fruitige ondertoon, terwijl de limoenen zorgen voor een pittige en citrusachtige frisheid. De zoetigheid van de drank helpt om de smaak van de limoenen te verzachten.

Zombie cocktail (Verenigde Staten)

Een Zombie-cocktail is een krachtige en tropische cocktail met een complexe smaak die doorgaans wordt geassocieerd met de tiki-cultuur. De naam “Zombie” is gegeven aan de cocktail, omdat deze zo sterk was dat het de drinker als een zombie kon laten voelen. Vooral als deze in grote hoeveelheden werd geconsumeerd.

Sazerac (Verenigde Staten)

Een Sazerac-cocktail staat bekend om zijn complexe en uitgesproken smaak en wordt beschouwd als een van de oudste cocktails in de Verenigde Staten. De Sazerac-cocktail werd voor het eerst gemaakt in New Orleans, Louisiana, in de vroege 19e eeuw.  Het is een cocktail die de kruidige tonen van rye whisky combineert met de subtiele kruidigheid van Peychaud’s Bitters. Het is een klassieke cocktail van New Orleans en deze wordt nog steeds gewaardeerd.

Blue Lagoon (IJsland)

De Blue Lagoon cocktail is geïnspireerd op de beroemde geothermische spa in IJsland. Deze cocktail is gemaakt met wodka, Blue Curaçao en citroen-limoen frisdrank. Hierdoor krijgt deze cocktail de opvallende blauwe kleur die men doet denken aan de Blue Lagoon-waters.

Singapore Sling (Singapore)

De Singapore Sling is een klassieke cocktail. Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Singapore. De cocktail bestaat uit een mix van gin, kersenlikeur, Cointreau, ananassap, limoensap, en grenadinesiroop. De Singapore Sling wordt meestal geserveerd in een lang glas met een schijfje ananas en kersen. Deze ingrediënten zijn symbolen van luxe in Azië.

 

Elke exotische cocktail vertelt een verhaal, roept een sfeer op en brengt je in contact met verschillende culturen en smaken. Proost op avontuur en het ontdekken van nieuwe smaken!

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/de-kunst-van-cocktails/