De Dikke Graaf
Image default
Sociaal

Wat voor cadeau geef ik mijn vader?

Het verzinnen van een geschikt cadeau voor een man kan vaak lastig zijn. Als het bijvoorbeeld vaderdag is, of je vader viert zijn 70ste verjaardag. Maar met een beetje attentheid en creativiteit koop je ook voor jouw vader, opa, oom, zoon, man, vriend of buurman een geslaagd geschenk.

 

Een goed cadeau vinden

Een kinderhand is gauw gevuld en ook voor moeders en oma’s weten we meestal wel wat we moeten kopen. Een fles van haar favoriete geurtje, een doos luxe bonbons, een mooi sieraad… Inspiratie genoeg. Maar het uitzoeken van bijvoorbeeld een vaderdag cadeau bezorgt veel mensen kopzorgen. Ja, we weten wel wat voor cadeau hij graag zou willen hebben. Helaas valt dat cadeau alleen meestal in de prijsklasse van een antieke platenspeler, een elektrische gitaar of een sportwagen. Maar met wat voor betaalbaar presentje maak je je vader of opa nu eigenlijk blij? En wat geef je op een extra speciale dag, zoals zijn 70ste verjaardag?

 

Kleding, ook voor hem

Kleren maken de man, maar de meeste mannen houden het graag simpel. Effen kleding in donkere kleuren. Gelukkig zijn er ook genoeg mannen die wel graag gekke t-shirts dragen, met grappige afbeeldingen of teksten. Is de gelukkige ontvanger van je cadeau je vader of opa en toevallig zo’n man? Even onopvallend uitzoeken wat zijn maat is en voor je het weet heb je met een lollig t-shirt een leuk vaderdag cadeau. Of je kunt hem verrassen met hippe sokken met grappige prints en kleuren. Of wat dacht je van een mooie stropdas?

 

Uit de boekhandel of kiosk

Is er een nieuw boek uit over een onderwerp dat hem boeit? Een bepaalde band, tv-personage of de geschiedenis van zijn eigen stad? Is hij helemaal fan van voetbal of een andere sport of hobby? Of heeft zijn favoriete kunstenaar of striptekenaar een nieuwe jaarkalender ontworpen? Met een bezoek aan de boekhandel of kiosk koop je snel een leuk boek, stripboek, of kalender voor vader. Heb je wel eens gedacht aan een aantal glossy tijdschriften?

 

Bloemen en planten

Het is misschien niet zo gebruikelijk, maar ook mannen kunnen een bos bloemen op prijs stellen. Misschien kies je bij een man niet direct voor lichtroze roosjes of begonia’s. Tenzij hij je partner (in spe) is. Maar een man verrassen met bijvoorbeeld narcissen, felgekleurde tulpen of bijvoorbeeld anthurium staat helemaal niet raar. Ook wilde bloemen of witte lelies kunnen goed in de smaak vallen, voor een introverte man.

Geef in het voorjaarseizoen eens planten of bloemen voor in de tuin. Heeft de man in kwestie beslist geen groene vingers, dan kun je een cactus of vetplant geven. Die overleeft het wel als hij een paar weken geen water geeft.

 

Een praktisch cadeau

Is je vader of opa aan het sparen voor zijn nieuwste racefiets, vakantie of jeep en wil je liever geen geld geven? Dan kun je hem helpen geld te besparen op zijn dagelijkse aankopen. Hou je oren en ogen goed open. Zijn zijn handdoekensets versleten? Geef hem dan een aantal nieuwe handdoeken. Je kunt ook denken aan beddengoed of handzeep. Luxe en praktisch hoeven elkaar niet uit te sluiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe soort koffie? Of een goede fles whiskey, jenever of wijn? Deze laatste is een beetje cliché, maar als hij van wijn houdt, zal hij daar niet over kniezen.