De Dikke Graaf
Image default
Sport

Verschillende fysiotherapeuten in Nijmegen

Als je een fysiotherapeut in Nijmegen zoekt is het verstandig om van tevoren te weten wat voor een soort fysiotherapie je nodig hebt. Je moet kijken naar de klachten die je hebt en de oorzaak ervan. Daarna kun je op zoek gaan naar een specifieke fysiotherapeut en behandeling. In dit artikel worden de meest voorkomende soorten fysiotherapie genoemd waar je terecht kan.

De algemene fysiotherapie

Als je een fysiotherapeut in Nijmegen zoekt die zich richt op aandoeningen en ziektes te genezen en bewegingsbeperkingen verminderen dan moet je op zoek gaan naar een algemene fysiotherapeut. Je kan hier met veel verschillende klachten naar toe. Het is hier ook niet verplicht om een doorverwijzing van de dokter te hebben. Je kan er met klachten terecht zoals zwelling, pijn, beperkingen met bewegen en ademhalingsproblemen.

Psychosomatische fysiotherapie en kinderfysiotherapie

Als je klachten hebt die te maken hebben met stress of spanning dan kun je bij een psychosomatische fysiotherapeut in Nijmegen terecht. Er is dan meestal een verband tussen psychische problemen en lichamelijke klachten. Je kunt hierbij denken aan hartkloppingen, duizelig en spierpijn. De fysiotherapeut gaat dan samen met bijvoorbeeld een bedrijfsarts op zoek naar een achterliggende oorzaak. Kinderfysiotherapie is speciaal voor kinderen tot 18 jaar die worden geholpen met een groeiachterstand of bewegingsproblemen.

Orofaciale fysiotherapie

Met klachten die te maken hebben met gewrichten en spieren in je hoofd en halsgebied kun je terecht bij een orofaciale fysiotherapeut in Nijmegen. Deze klachten hebben meestal te maken met een bepaalde spanning of het wordt gegeven nadat je een operatie hebt ondergaan en vervolgens moet revalideren.

Bekkenfysiotherapie en geriatrische fysiotherapie

Heb je klachten van spieren bij je onderrug, buik en bekken dan kun je contact opnemen met een bekkenfysiotherapeut in Nijmegen. Het is bij deze klachten belangrijk om ze snel op te lossen omdat ze bepalend zijn voor je lichaamshouding. Geriatrische fysiotherapie is er speciaal voor ouderen. Dit wordt gebruikt bij revalidatie nadat iemand is gevallen. Maar het wordt ook gebruikt bij mensen om ervoor te zorgen dat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Er wordt hier dan vaak gebruik gemaakt van oefentherapie.