De Dikke Graaf
Image default
Tech

Kunststof achterkleppen

Al bijna 125 jaar innoveert Renault onophoudelijk. De uitvindingen van het merk hebben de tand des tijds doorstaan en worden nog elke dag gebruikt zonder dat we het zelf beseffen. Versnellingsbak met rechtstreekse verbinding met de aandrijfas (1899), schrapping van de zwengel met automatisch startsysteem (1909), mechanische stuurinrichting met tandheugel (1950), uitvinding van de ‘vijfde deur’ (1961), deurvergrendeling met infraroodafstandsbediening (1983), handenvrije sleutel (2000), enz.

Al deze uitvindingen staan op naam van Renault! Ook met nieuwe Megane E-Tech electric, de eerste auto van zijn Nouvelle Vague, blijft Renault innoveren. Tijdens de ontwikkeling van de auto en het platform werden meer dan 300 patenten aangevraagd! Uit deze innovaties hebben we er zeven geselecteerd die we u in de loop van deze zomer laten ontdekken. In dit eerste artikel vertelt Hervé Maine, Referent plasticinjectieproces bij de Directie Productietechnologie en Prototypes, hoe hij heeft bijgedragen tot het grotere rijbereik van de nieuwe Megane E-Tech electric door de achterklep lichter te maken.

Kunststof achterkleppen maken de auto lichter en worden al verscheidene jaren op Renault-modellen gemonteerd. Bovendien dragen ze bij tot de zichtbare kwaliteit van het interieur en geven ze de ontwerpers meer vrijheid om doorlopende lichten te integreren.

Met de nieuwe achterklep van de Megane E-Tech electric werd de technische oplossing verder vereenvoudigd. Ze steunt op een nieuw ontwerp in combinatie met een nieuw plasticinjectieprocedé dat metalen verstevigingen overbodig maakt en het aantal onderdelen beperkt.

Populaire Private Lease Merken

Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Via Private Lease rijdt u veilig, verantwoord en vertrouwd in een nieuwe auto. Met eerlijke voorwaarden en een bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Populaire Private Lease Merken

Het voordeel van private lease zit voor de meeste mensen in het gemak. Alles wordt voor je geregeld. Geen gedoe bij het kopen of verkopen van de auto. Aan het eind van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. En elke maand hetzelfde bedrag betalen zonder verrassingen. Inclusief de kosten voor de verzekering, belastingen en onderhoud.

Verschillen in de private lease tarieven die op het eerste gezicht niet zo opvallen zitten bijvoorbeeld in de kleurkeuze. Waar bij de ene leverancier de leaseprijs onafhankelijk is van de gekozen kleur, brengt de andere leasemaatschappij soms wel een meerprijs in rekening van 20 euro per maand voor een aansprekende metallic lak. Bij een leaseperiode van 60 maanden betaal je hierdoor opeens 1200 Euro over de gehele leaseperiode.

De markt voor leaseauto’s ontkomt niet aan stijgende prijzen die vrijwel de hele economie raken. Opvallend daarbij is dat de prijzen van private lease relatief hard omhoog gaan.

Leasen is een financieel product waar gewerkt wordt met financiering. De bijbehorende rentes stijgen en zijn de afgelopen maanden doorberekend in de leaseprijzen.