De Dikke Graaf
Image default
Tech

Welke big bags heb je nodig voor grote hoeveelheden?

Big bags worden gebruikt voor de opslag en transport van grote volumes, zo kan je er onder andere grind, zand, stenen, haardhout, groene afval en bouwafval in opslaan. In veel verschillende branches worden big bags gebruikt zoals in de bouw, chemische industrie en de voedingsindustrie. 

Waar zijn big bags van gemaakt?

Big bags zijn gemaakt van een geweven polypropyleen materiaal, dat is een sterk soort plastic. Big bags zijn er in vele soorten en maten. De standaard big bags zijn meestal twee verschillende soorten uitvoeringen. De traditionele één kuub big bag en de halve kuub big bag. 

De standaard big bags

De één kuub big bags worden veelal gebruikt voor het opslaan van zand of grind. Deze zak heeft een draagcapaciteit van 1500 kilogram. De halve kuub big bags hebben een draagcapaciteit van 1000 kilogram. De bovenzijde van de big bags zijn voorzien met vier hijslussen, het voordeel hiervan is dat de zak eenvoudig kan worden opgetild en verplaatst. De standaard big bags van één kuub en een halve kuub uitvoering hebben een open top en een vlakke bodem. 

Andere uitvoeringen big bags 

De onderzijde van deze zak is net zoals de standaard big bags vlak, maar de bovenkant is voorzien van een vulschort, hiermee kan de zak worden afgesloten. Het afsluiten voorkomt dat er vocht of vuil in de zak kan komen. Er bestaan ook big bags met een losslurf, dit zit aan de onderkant van de zak en is een handig hulpmiddel zodat de inhoud gemakkelijk gestort kan worden. Deze zakken hebben vaak een draagcapaciteit van 1250 kilogram.

Big bags voor asbest

Voor het opslaan en vervoeren van asbest is het van belang dat je een big bag hebt die een asbest logo bevat. Deze zakken zijn speciaal bestemd voor het afvoeren van asbest of asbesthoudende materialen. Aan de bovenzijde kunnen deze zakken worden afgesloten met een schort, de onderzijde is ook afgesloten.  

 

Om te kiezen welke big bags je moet kiezen moet je van tevoren goed bedenken waar je de big bags neer wilt gaan zetten. Dit voorkomt namelijk problemen bij het afvoeren van de zakken, tenzij je buurman misschien de sterkste man ter wereld is, dan heb je natuurlijk geen probleem.  Er bestaan verschillende soorten big bags met elk hun specifieke eigenschappen, bedenk goed waar je ze voor wilt gaan gebruiken en kies de big bags die jouw behoefte vervullen.

 

https://vendrigpackaging.com/211-big-bags