De Dikke Graaf
Image default
Wonen

6 tips voor een soepele verbouwing

Je hebt een nieuw huis gekocht die toe is aan een verbouwing voordat je er kunt gaan wonen. Het zou geweldig zijn om een soepele verbouwing te hebben, maar hoe zorg je hiervoor? In deze blog lees je 6 tips die zorgen dat jouw verbouwing soepeltjes verloopt.

1.      Wees goed voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voordat je begint met verbouwen dat je goed op papier hebt wat je wensen en eisen zijn, zo voorkom je dat er tussendoor in de verbouwing verandering ontstaat of plannen moeten worden gewijzigd.

2.      Maak een plan

Een verbouwing zonder plan is niet haalbaar. Maak een plan hoe je je woning wilt verbouwen en wat er allemaal voor nodig is. Dit kan je maken door middel van een plattegrond met de ruimtes en eisen bij de ruimtes of je maakt nog een moodboard om je huisstijl te visualiseren.

3.      Zorg dat de financiën op orde zijn

Geld is nodig om je huis te verbouwen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent hoeveel geld je kunt besteden aan de verbouwing. Het is aan te raden om van tevoren rekening te houden met eventuele extra kosten die een verbouwing met zich mee kan brengen. Maak daarom een klein spaarpotje aan voor extra kosten.

4.      Vergunningen en regelgeving

Voordat je begint met verbouwen moet je rekening houden of je vergunningen nodig hebt om te verbouwen zoals jij wilt verbouwen. Je kunt bij de gemeente informeren zodat je zeker weet dat je alles doet volgens de regelgeving.

5.      Maak gebruik van deskundige

Uiteraard kun je ook zelf gaan verbouwen, als je handig bent in het klussen van een woning. Ben je dit niet? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van deskundige, zodat je er zeker van bent dat je huis goed wordt verbouwd. Zo heb je een stukadoor nodig of iemand die je vloeren gaat leggen in je huis. Heb je nog een deskundige nodig voor je vloeren? Lees dan deze review over vloerenboulevard.

6.      Overweeg om je huis te verduurzamen

Als je bezig bent met het verbouwen van je huis is het aan te raden om je huis te verduurzamen. Je kunt je huis verduurzamen door een goede isolatie te plaatsen, het plaatsen van zonnepanelen of het vernieuwen van je verwarmingssysteem. Zo heb je al een voorschot in het verbeteren van je huis in de toekomst.