De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Bouw sfeer in je huis met een houtkachel

Wat is er lekkerder dan de warmte van een houtkachel? Niet zo veel toch? Een houtkachel geeft warmte, sfeer, en verspreid een heerlijk aroma in je huis. Daarnaast is een hout haard inzet erg energiebesparend waardoor je thermostaat niet zo vaak aan hoeft. Doordat de warmte van een houtkachel in het vertrek blijft hangen, hoef je ook de volgende dag minder te stoken. Dus ook wanneer je ’s ochtends de woonkamer in komt is het nog lekker warm. Een perfecte oplossing om je energiekosten te verlagen dus. Maar hoe pas je je interieur aan om volledig te genieten van je houtkachel? Hier lees je een aantal tips en tricks!

Opgestapeld haardhout is niet alleen functioneel

Wanneer je een houtkachel gebruikt heb je natuurlijk hout nodig. Daarom is het handig om deze bij de hand te hebben wanneer je hem aansteekt of wanneer je hout moet toevoegen. Je wilt immers niet naar buiten lopen in de kou om nieuw hout te halen. Daarnaast is het binnen bewaren van hout handig omdat het hierdoor extra droog wordt en dus gemakkelijker brandt. Wanneer je de blokken netjes opstapelt ziet dit er ook nog eens gezellig en esthetisch uit. Stapel ze op tussen een kast en de muur of display ze ergens dichtbij de kachel. Zo voelt het net alsof je in een chalet in de Alpen bent!

Het perfecte leeshoekje

Wanneer je graag leest, puzzeltjes invult of gewoon even lekker alleen wilt zijn met je gedachten is het een goed idee een mooie fauteuil in de buurt van de kachel te plaatsen. Ook is het heerlijk om vanuit deze luie stoel een film te kijken of gewoon lekker te relaxen. De warmte van de houtkachel houdt je zo lekker warm terwijl je stil zit. Dat wil toch iedereen? Een houtkachel van Barbas geeft je huis de gezellige warme uitstraling die je zoekt.

Lekker kleedje

Leg eens een mooi tapijt voor je houtkachel met wat grote kussens erop. Zo creëer je supersnel je eigen loungehoek waar je heerlijk onderuit kunt liggen met een goed boek of een lekkere kop thee of chocomel. Ook voor romantische date avonden met je partner is deze set-up uitermate geschikt. Geniet van de warmte en van elkaar op de koude winteravonden! Weet je al hoe je jouw sfeerhaard in je interieur gaat laten passen?