De Dikke Graaf
Image default
Wonen

De Prachtige Wereld van Better Nights: Kwaliteit en Ethiek in Doetinchem

Een goede nachtrust is een onschatbaar geschenk dat bijdraagt aan ons welzijn en onze gezondheid. In het Nederlandse stadje Doetinchem is er een bedrijf dat begrijpt hoe essentieel hoogwaardig beddengoed is voor een goede slaap. Better Nights, opgericht in het begin van de jaren 2000 als onderdeel van PB Slaapsystemen, heeft een diepgewortelde geschiedenis in het streven naar gezonde slaap en slaapcomfort. Hoewel ze sindsdien een lange weg hebben afgelegd, begonnen ze al in de jaren ’70 met het op maat maken van producten die een goede nachtrust bevorderen. Hun toewijding aan kwaliteit en ethiek heeft hen tot een opvallende speler gemaakt in de wereld van slaapproducten.

Een Ethos van Ethische Verantwoordelijkheid

Een van de kernwaarden van Better Nights is ethische verantwoordelijkheid. Het bedrijf ontstond uit een diepgeworteld gevoel van onrechtvaardigheid, aangewakkerd door schokkende beelden uit China, waar ganzen en eenden op barbaarse wijze werden geplukt voor hun dons. Dit onaanvaardbare leed inspireerde Better Nights om in 2011 op te staan en verandering teweeg te brengen in de industrie.

Better Nights zet zich in voor diervriendelijk dons met strikte normen:

  1. Europees Gecertificeerde Producten: Better Nights verzekert dat hun producten voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen.

  2. Nooit Levende Pluk: Het bedrijf staat garant dat geen van hun dons afkomstig is van dieren die levend geplukt zijn.

  3. Geen Dwangvoeding of Mishandeling: De ganzen en eenden die bijdragen aan hun donsproducten worden nooit onderworpen aan dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden.

  4. Milieuvriendelijk en Ambachtelijk Verwerkt: Better Nights waarborgt dat hun dons op milieuvriendelijke en ambachtelijke wijze wordt verwerkt, met 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen.

  5. Vrije Uitloop: De dieren hebben in vrijheid geleefd, wat hun welzijn en kwaliteit van leven bevordert.

  6. Hygiënisch Schoon en Allergievriendelijk: Alle producten worden met zorg hygiënisch schoongemaakt en zijn geschikt voor mensen met allergieën.

  7. Handgemaakt in Nederland: Trots op hun Nederlandse afkomst, worden alle Better Nights producten met de hand gemaakt in Doetinchem.

Ambacht en Maatwerk

In het hart van Doetinchem, Gelderland, wordt elk Better Nights dekbed op een kleinschalige en ambachtelijke manier geproduceerd. Het unieke aspect van hun productieproces is dat er pas begonnen wordt met de vervaardiging van een product na een bestelling. Dit zorgt ervoor dat er geen producten op voorraad liggen in stoffige fabrieken, wat de kwaliteit van het dons en de producten ten goede komt.

In tegenstelling tot moderne webwinkels met hun belofte van ‘voor 23.59 besteld, morgen in huis’, streeft Better Nights ernaar om kwaliteit boven snelheid te plaatsen. Hoewel hun klanten misschien iets meer geduld nodig hebben, ontvangen ze in ruil daarvoor het beste dekbed dat ze ooit zullen ervaren.

Samenvatting

Better Nights is een bedrijf met diepgaande wortels in de wereld van slaapcomfort, ethiek en duurzaamheid. Hun producten, die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en ethische verantwoordelijkheid, bieden niet alleen comfortabele nachten, maar dragen ook bij aan het welzijn van dieren wereldwijd. Door te kiezen voor Better Nights, investeert u in een gezondere slaap en draagt u bij aan een ethischere en duurzamere slaapervaring. Het is een keuze die uw eigen comfort en de wereld om ons heen ten goede komt.

https://www.betternights.nl/