De Dikke Graaf
Image default
Wonen

De voor en nadelen van schuimbeton en het gebruik van WARP-systems vloerverwarming

Schuimbeton is een soort beton dat gemaakt is met behulp van een schuimmiddel, dat ervoor zorgt dat er kleine luchtbelletjes in het beton aanwezig zijn. Deze luchtbelletjes geven het schuimbeton een isolerende werking, waardoor het goed gebruikt kan worden als isolatie in kruipruimtes of om vochtproblemen op te lossen. Het is ook licht van gewicht en duurzaam, en kan worden gebruikt als vervanging van een houten vloer. Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van schuimbeton, zoals het feit dat het niet kan worden belopen gedurende de eerste week na het aanbrengen en dat delen die niet met het schuimbeton in aanraking mogen komen, goed weggewerkt moeten worden.

WARP-systems is een bedrijf dat systemen voor vloerverwarming en -koeling aanbiedt. Het gebruikt watergedragen systemen om ruimtes te verwarmen en te koelen, wat een eenvoudige en snelle manier is om de temperatuur in een ruimte te regelen. De systemen zijn geschikt voor het verwarmen en koelen van vloeren, wanden en plafonds, en kunnen worden gebruikt in verschillende soorten gebouwen, waaronder bedrijfshallen en woonboten. Een voordeel van het gebruik van WARP-systems vloerverwarming is dat het geen puin of stof veroorzaakt zoals bij traditionele vloerverwarming, en dat het een all-round oplossing biedt voor het verwarmen en koelen van verschillende oppervlaktes.

 

Voordelen van schuimbeton:

Duurzaam: het is niet gevoelig voor schimmel of rot en gaat daarom lang mee.

Milieuvriendelijk: het belast de natuur minder dan gewoon beton.

Licht: het heeft een zeer laag volumegewicht.

Vloeibaar: het kan in alle hoeken worden aangebracht.

Snel te installeren: het kan in één dag worden aangebracht.

Sterk: het is net zo sterk als gewoon beton.

Ongevoelig voor schimmels en houtrot.

Goede cohesie: het blijft goed op zijn plaats zitten.

 

Nadelen van schuimbeton:

Kan niet belopen worden gedurende de eerste week na het aanbrengen.

Delen die niet met het schuimbeton in aanraking mogen komen, moeten goed weggewerkt worden.

Mogelijk hogere kosten: omdat schuimbeton speciaal gemaakt moet worden met het schuimmiddel, kan het duurder zijn dan gewoon beton.

Kan moeilijk te verwijderen zijn als het eenmaal is aangebracht.