De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Een unieke tuin creëren? Zo doe je het!

Wil je graag een onderhoudsvriendelijke tuin creëren, dan zijn er een aantal mogelijkheden hoe je dit kunt doen. Een van de manieren is ongetwijfeld om te kiezen voor een kunststof schutting. Met een schutting die van kunststof is vervaardigd reken je in een keer af met het schuren, lakken, verven of beitsen. In deze blog worden de voordelen van een schutting die vervaardigd is van composiet besproken. 

Duurzaam materiaal

Een schutting die van composiet is gemaakt heeft een lange levensduur. Een duurzame investering is het dus zeker. Het duurzaam karakter van een composiet schutting komt meer tot uiting in het feit dat het bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Zo hoef je je niet druk te maken dat het zal rotten of dat er planken zullen scheeftrekken. Kiezen voor een composiet schutting is kiezen voor een kwaliteit.

Verkleurt niet

Zoals eerder aangegeven is een composiet schutting een duurzame optie. Een ander voordeel is dat zo een schutting een kleurvaste dimensie heeft. Dit brengt met zich mee dat de schutting niet snel zal verkleuren. Sterker nog, door de kleurvaste dimensie wordt de kans op verkleuring met rasse schreden omlaag gebracht. Je hoef je dus helemaal niet druk te maken dat je je schutting regelmatig moet verven om de kleur in tact te houden. 

Milieuvriendelijk

Een composiet schutting is verder ook bijzonder omdat het is opgebouwd uit verschillende componenten. De drager van de schutting is van kunststof vervaardigd en voor het ontwerpen van de planken wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van gerecycled hout en kunststof. Dit maakt dat het op een milieuvriendelijke manier wordt gemaakt. Kies je voor een schutting van composiet dan kan er wel gesteld worden dat je een bijdrage levert om milieuvervuiling tegen te gaan. 

Verschillende modellen

Een ander voordeel die het kiezen voor een composiet schutting met zich meebrengt is dat je kunt kiezen uit verschillende stijlen. Zo kun je kiezen voor een natuurlijke of moderne uitstraling. Aan de hand van het interieur van je tuin kun je voor een geschikte stijl kiezen. Ben je dus op zoek naar een geschikte model schutting, dan kun je kiezen voor een die van composiet is gemaakt.