De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Even geen inspiratie om je tuin te pimpen?

Je kent het wel, helemaal verliefd op je nieuwe huis besteed je veel tijd aan het klussen, om je huis om te toveren tot jouw eigen droompaleisje. Maar na deze zeer vermoeiende periode staar je een keer met wazige ogen naar jullie tuin en denkt: ‘pfff, die moet ook nog’. Omdat je al zo hard hebt gewerkt is er in je hoofd even weinig ruimte voor inspiratie. Gelukkig kan je met deze tips je tuin omtoveren tot een ware oase van rust. Zet een heerlijk muziekje op en gaan!

Bedenk wat je graag wilt in je tuin

Voor het omtoveren van je tuin, kan je kijken of je een bepaald thema wilt aanhouden. Bij een thema kan je denken aan ‘Japanse tuin’ of ‘dierenrijk’, maar het hoeft natuurlijk niet zo drastisch. Je kan ook alleen de kleuren bepalen die je wil gebruiken, waarbij het aan te raden is om niet meer dan drie kleuren te gebruiken om een eenzijdig geheel te krijgen. Of je bepaalt voor jezelf dat je je tuin zo groen mogelijk wilt, goed om de bijtjes te redden. Misschien hou je wel van een fonteintje, of van een kronkelend wandelpaadje. Daarnaast kan je er ook voor kiezen zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken als hout en natuursteen. Pak eens een leeg A4’tje en ga brainstormen. Schrijf zonder erover na te denken alles op wat jij leuk vindt in een tuin. En daarna ga je afstrepen wat je toch niet zo handig vindt. Zo blijven de dingen over die je echt graag terug wilt zien in je mooie tuin.

Inspiratie

Om je vast op weg te helpen zijn hier wat ideetjes die je kan doen. Heb je bijvoorbeeld een redelijk grote tuin? Dan is het leuk om je tuin op te delen in verschillende (zit-)hoekjes. Zo wordt je tuin wat speelser en het brengt een hoop gezelligheid. Is je tuin kleiner? Breng dan veel groen aan, zodat je toch je eigen rustige plekje hebt om je in terug te trekken. Ben je niet zo fan van natuur? Pimp je tuin dan met gezellige accessoires, als kussens of een spiegelluik. En wil je alles zo low-budget mogelijk? Kijk dan eens op websites waarbij je gratis spullen af kan halen, die je bijvoorbeeld zelf kan verven. Daarnaast doen gezellige lampjes wonderen voor je tuin. Dan nog een tip: kies leuke meubels, zoals bijvoorbeeld een Van der Garde tuinset of een gave hangmat. Bij een balkon kan je een stoere hangstoel ophangen. Hopelijk heb je nu weer motivatie gevonden om je tuin om te toveren tot jouw droomtuin. Dus, waar blijft dat muziekje?