De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Kiezen voor een wilgenschutting, wilgenscherm of wilgenmat?

Je wilt meer rust in je tuin. Maar je weet misschien nog niet hoe je dat kunt bereiken. Een wilgenschutting, wilgenscherm of wilgenmat plaatsen kan je helpen om meer rust in je tuin te krijgen. Wat is het verschil tussen deze drie? En wanneer kies je voor deze toepassingen?

Wilgenschutting

Een wilgenschutting is een op palen gevlochten wilgenmat. Ze staan op ongeveer 60 centimeter van elkaar, en kunnen ook rondingen bevatten. Het is een specialistische klus, die wat spierkracht vergt. Zelf vlechten is best ingewikkeld.

De wilgenschutting is populair vanwege de degelijkheid en de natuurlijke uitstraling. Je kunt voor deze schutting kiezen als je twee tuinen van elkaar wilt afscheiden. Een dergelijke schutting gaat zo’n 10 tot 12 jaar mee.

Wilgenscherm

Wilgenschermen zijn schermen van een stevige omlijsting, met daartussen gevlochten wilgentenen. Een wilgenscherm wordt in de werkplaats gemaakt, en daarna in de tuin of op het balkon bevestigd.

Een dergelijke toepassing past goed in strakke tuinen. Vaak staan ze op een stenen muurtje, tussen gemetselde pilaren of tussen houten palen. Ze kunnen dienst doen als deur of poort. Met een wilgenscherm heb je het beste van twee werelden. Het zorgt voor een strakke en natuurlijke uitstraling.

Wilgenmat op rol kiezen

Wilgenmatten bestaan uit verticale wilgentenen. Ze zijn tegen elkaar aan geregen met ijzerdraad. Bij deze toepassing zijn de wilgentenen een stuk kleiner, waardoor ze op rol verkrijgbaar zijn. Je kunt deze het best bevestigen tegen een schutting. Vaak worden ze gebruikt bij bijvoorbeeld nog een onvolgroeide klimop. Je ziet ze ook wel eens op balkons of tege bouwhekken.

Een wilgenmat is een goedkopere oplossing, en gaat korter mee dan wilgenschuttingen op wilgenschermen. Daar krijg je dan wel flexibiliteit en kostenbesparing voor terug. Zo kun je over een paar jaar kiezen om je tuin toch weer anders in te richten.

Wilgenproduct van bamboe

Deze wilgenproducten kunnen ook van bamboe worden gemaakt. Dat is duurzaam en milieuvriendelijk. Bamboe groeit namelijk razendsnel weer aan. Je maakt hiermee dus echt een groene keuze. Bamboe wilgenproducten vind je bij winkels als bijvoorbeeld Bamboo Import.

Kies voor hoogwaardige bamboe, bespaar en maak een groene keuze. Het is niet alleen goed voor het milieu en je portemonnee, maar ook nog eens erg mooi om te zien.