De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Met deze tips creëer je heel eenvoudig een tropische tuin

Wil je ook een vakantiegevoel creëren, zonder dat je op vakantie bent? Met een tropische tuin is dat gewoon mogelijk! Ga voor een mooie mix aan kleuren, motieven en tropische planten. Zo geef je jouw tuin de look van een prachtig, tropisch gebied. Met een aantal aanpassingen creëer je al heel eenvoudig jouw droom sfeer in de tuin. Hoe? dat vertellen we je in dit blog. Lees snel verder. 

Begin bij je schutting 

Wanneer je een tropisch sfeertje wilt creëren in je tuin, dan is het belangrijk om te beginnen bij je schutting. Voor een echte tropische look kies je natuurlijk voor een bamboe tuinscherm. Zo’n tuinscherm is een goed idee omdat het weerbestendig is, veel privacy biedt en het voegt natuurlijk een prachtige en tropische schoonheid toe. Het feit dat deze weerbestendig is, betekent ook automatisch dat deze niet na een paar weken al verkleurd (zoals bij de standaard schuttingen). 

Tegels

De volgende stap is het leggen van de juiste tegels. Door tegels te leggen in de tuin versterk je het exotische gevoel. Denk hierbij aan flagstones die je overal en nergens plaatst of Portugese tegels met geweldige motieven. Het fijne van een tropische tuin is dat je de tegels niet zo strak hoeft te leggen als bij een minimalistisch design. Houd het lekker nonchalant, dat versterkt dat exotische gevoel! 

Matchen 

Als je een bepaalde sfeer wil creëren, en dat is in dit geval een tropische stijl, is het wel zo fijn als je meubels bij elkaar matchen. Dit zorgt namelijk automatisch voor rust, ruimte en eenheid. Dat is makkelijk toch? Wanneer je voor de tropische tuin gaat kies je voor meubels van natuurlijk materialen, zoals hout en bamboe. Het fijne aan hout is dat je het elkaar kan schuren, waardoor ze er weer als nieuw uitzien. 

Denk aan verlichting

Mooie sfeerverlichting maakt een tuin echt af. Denk bijvoorbeeld aan een slinger met lichtbollen. Dit geeft op een gezellige manier veel sfeer aan je tropische tuin. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor spotjes aan je schutting, windlichten onder je veanda of een mooie vuurkorf om op een mooie avond lekker bij het vuurtje te gaan zitten. Dat is pas een tropische ervaring in eigen land. 

Extra budget?

Extra budget over? Dan kan je er ook nog voor kiezen om wat helderblauw water toe te voegen aan je tuin. Als je genoeg ruimte hebt, plaats dan een zwembad. Deze is niet alleen mooi voor het oog, maar je hebt hier ook nog eens jarenlang plezier van. Heb je een wat kleinere tuin? Plaats dan een kleine waterval of fontein. Dit geeft een geweldig effect en het is behoorlijk rustgevend.