De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Met deze tips haal je nog meer uit jouw woning

Maak van je woning een écht thuis! Het klinkt vaak makkelijker, dan dat dit in de praktijk blijkt te zijn. Hoe kies je een interieurstijl die zowel jou, als je partner aanspreekt? Op welke manier voorkom je dat een woon- of bijvoorbeeld eetkamer al snel erg rommelig oogt, door het rondslingerende speelgoed van je kinderen? Welke oplossingen worden geboden om het wooncomfort in je woning te verbeteren? In dit artikel lees je hier meer over. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen een sta op stoel van Meubelzorg aan te schaffen? Er is niets comfortabeler dan een dergelijk meubelstuk. Sta op stoelen worden vaak aan senioren gekoppeld; niet helemaal terecht, een relaxfauteuil biedt ook voor jonge gezinnen talloze voordelen. 

Geniet na een lange werkdag van je nieuwe relaxfauteuil 
Na een dag hard te hebben gewerkt is er niets fijner, dan op de grote bank in de woonkamer te ploffen. Naast de bank, kan ook een nieuwe relaxfauteuil het overwegen waard zijn; een plekje voor jezelf! Immers, op de bank dien je ruimte over te laten voor je kinderen en partner. Bij de keuze voor een relaxfauteuil heb je verschillende mogelijkheden. Kies je voor een hoge of juist lage rugleuning? Wil je de voetensteun van de fauteuil omhoog kunnen klappen? Kies je voor een fauteuil waarvan ook de rugleuning naar achter te klappen is? Bij de aanschaf van een fauteuil of bank is het belangrijk rekening te houden met de duurzaamheid ervan. Kies voor een oplossing waarvan de bekleding lang mooi blijft; je wilt de fauteuil niet al na enkele jaren moeten vervangen. 

Vergroot je wooncomfort met domotica 
Terwijl jij volledig tot rust komt in je relaxfauteuil begint het buiten te schemeren; tijd om de verlichting in te schakelen. Je hebt geen zin om uit de fauteuil te komen. Oplossing voor dit probleem: domotica! Steeds meer huishoudens voorzien hun woning van slimme apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan slimme verlichting, welke je met een app kunt bedienen. Je schakelt de lampen hiermee niet alleen in of uit, maar kunt de verlichting vaak ook dimmen. Zo creëer je een setting die past bij de situatie. Naast de slimme verlichting is een slimme thermostaat een aantrekkelijke toevoeging aan je woning. De slimme thermostaat stelt je in staat om de kachel alvast in te schakelen, als je vanaf je werk terug naar huis keert. Zo kom je nooit in een koud huis terecht en hoef je de verwarming niet de hele dag ingeschakeld te laten.