De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Tips om je huis optimaal te beveiligen

Het meest belangrijke in huis is dat je je vellig voelt, maar hoe kun je hiervoor zorgen? Daar zijn heel veel manieren voor. In deze blog ga je lezen hoe je je huis kan beveiligen.

Deuren en ramen

De meeste inbrekers komen binnen via een deur. Is het niet via de voordeur, dan is het via de achterdeur. De deuren worden geforceerd of ingetrapt. Een veilige deur is dus de basis voor een goede beveiliging van je huis. Een goed cilinderslot is het belangrijkste deel van de deur. Deze kun je laten installeren door Slotenmaker112.

Vergeet je achterdeur niet. Deze deur gaat vaak naar buiten open, dat betekent dat de scharnieren aan de buitenkant zitten. Dit maakt het makkelijk voor een inbreker om binnen te komen. Ook bevindt de achterdeur zich vaak in een tuin die beschut is door een heg of een schutting. Dit betekent dat de inbreker minder snel gezien wordt door mensen in de straat. Ook bij deze deur is het dus belangrijk dat je een goed slot laat installeren.

Voordat je weggaat controleer je meestal altijd de deuren. Maar via een open raam kunnen inbrekers ook makkelijk binnen komen. Dus voordat je gaat is het belangrijk om ook even na te gaan of alle ramen zijn gesloten.

Alarmsysteem

Als je beschikt over een alarmsysteem in huis komt er niemand onopgemerkt binnen. Maak het kenbaar dat er een alarm in huis is door een sticker op de deur te plakken. Een alarmsysteem detecteert een inbreker door de raam-, deur- of bewegingssensoren in huis. Zodra er een inbreker wordt gedetecteerd gaat het alarm in huis af om anderen te waarschuwen en om de inbreker af te schrikken. Buiten dit systeem moet je wel nog andere beveiligingsmaatregelen nemen zodat de inbrekers niet binnen kunnen komen.

Verlichting en beveiligingscamera’s

Het laatste wat inbrekers willen is gezien worden. Om je huis te beveiligen kun je dus zorgen dat een inbreker juist gezien wordt. Zorg voor genoeg verlichting rondom je huis. Installeer bijvoorbeeld een lamp die werkt op een bewegingssensor, dit ziet een inbreker niet aankomen en schrikt hem af. Ook kun je rondom huis camera’s omhangen zodat alles op film staat. Tegenwoordig zijn er veel camera’s waar je vanuit je telefoon toegang tot hebt. Zo kun je, ook als je niet thuis bent, je huis in de gaten houden. Dit werkt ook zo met een videodeurbel. Hiermee kun je altijd zien wie er aan je deur staat.