De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

De voordelen van het uitbesteden van de logistiek

Er zijn veel redenen om logistiek uit te besteden. Of het nu gaat om schommelingen in de vraag, seizoensgebonden schommelingen, risicobeheer, verbeterde efficiëntie, of een vernieuwde focus op de kernactiviteiten. Gelukkig zijn er veel manieren om logistiek effectief en efficiënt uit te besteden. Je kunt de logistiek uitbesteden aan een logistieke partner en een van hun locaties gebruiken om jouw magazijnactiviteiten te beheren, of een logistieke partner vinden die de activiteiten van het bedrijf overneemt, zoals opslag of specifieke logistieke stromen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van logistiek.

Beter beheer van menselijke hulpbronnen

Goed logistiek personeel is een hele uitdaging, en zelfs als het gevonden wordt, is het moeilijk het te behouden. Het personeelsverloop is overigens bijzonder hoog voor werknemers met speciale vaardigheden, zoals heftruck- en voorladerchauffeurs. De voortdurende zoektocht naar nieuwe werknemers, het aanwerven en opleiden van werknemers brengt voor bedrijven aanzienlijke kosten met zich mee, die dan helaas niet kunnen worden besteed aan het verder ontwikkelen van de vaardigheden van bestaande werknemers. Automatisering zou kunnen worden overwogen, maar dat is echter niet altijd mogelijk.

Logistieke dienstverleners met meerdere operaties hebben twee belangrijke voordelen ten opzichte van bedrijven met logistieke operaties in eigen beheer: schaalgrootte en flexibiliteit. Door diverse logistieke operaties in een groot netwerk uit te voeren, kunnen logistieke dienstverleners over een groot aantal logistieke personeelsleden beschikken die voor uiteenlopende logistieke operaties kunnen worden ingezet.

Een ander voordeel is de omvang van de contracten met uitzendbureaus, waardoor zij lucratievere contracten kunnen bedingen dan ondernemingen die slechts één bedrijfseenheid hebben. Een ander voordeel van het uitbesteden van logistieke operaties, is dat de arbeidskosten variabele kosten worden in plaats van vaste kosten. Een potentieel risico is het culturele bedrijfsaspect, maar een gevestigde dienstverlener op de markt zal ervoor zorgen dat rekening wordt gehouden met de culturele waarden van de klant.

Voortdurende verbetering

Eén slimme manier om de logistieke kosten te verminderen is de efficiëntie te verhogen. Continu verbetering is een van de beste manieren om dit doel te bereiken, hoewel dit gedegen voorbereiding vereist. Denk hierbij aan opleidingen en het verbeteren van de vaardigheden en ervaring. Door elk logistiek proces in een bedrijf te analyseren en te optimaliseren, wordt het mogelijk gemaakt om verspilling tegen te gaan en het geheel sneller en efficiënter te laten verlopen.

Kwalitatieve logistieke dienstverleners huren specialisten in, met als doel het realiseren van continue verbetering om de kosten te drukken en de efficiëntie van al hun activiteiten te bevorderen. Een bedrijf dat slechts één logistieke operatie runt, kan hetzelfde doen, maar kan in de meeste gevallen niet profiteren van de kennis en ervaring die is opgedaan bij het runnen van meerdere logistieke operaties. Dit is waar de uitbesteding van de logistieke processen aan logistiek partner Broekman Logistics een uitkomst kan bieden en kan voorzien in al jouw bedrijfsbenodigdheden op het gebied van forwarding en shipping, warehousing en distributie of breakbulk terminals.