De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Geld verdienen met oud koper inleveren

Koper is geld waard en met het inleveren van oud koper heb je de mogelijkheid om op een milieubewuste wijze geld te verdienen. Koper is een grondstof die voor allerlei producten en onderdelen wordt gebruikt. Bijvoorbeeld in buizen voor de waterleiding, maar ook in cv-ketels en boilers. Geld verdienen met het inleveren van oud koper is niet alleen weggelegd voor sloopbedrijven en bouwbedrijven, maar ook voor particulieren.

 

Waarde van oud koper

De waarde van oud koper bepaalt hoeveel geld ermee te verdienen valt. De koperprijs komt tot stand door vraag en aanbod, maar ook door andere factoren. Bijvoorbeeld door de economische en politieke situatie in de wereld. Positieve berichten doen wat dat betreft de prijs stijgen en negatieve situaties doen de prijs dalen.  De prijs van koper schommelt dan ook net zoals dat bij andere grondstoffen het geval is.   

 

London Metal Exchange

De koperprijs fluctueert en varieert zelfs dagelijks. Metaalhandelaren die oud koper innemen en daarvoor geld betalen, maken onder meer gebruik van de prijzen van London Metal Exchange. Dit is op het gebied van metaal een wereldmarkt. Naast deze factor bepaalt de handelaar in oud metaal natuurlijk zelf een winstmarge om de uiteindelijke koopprijs voor oud koper vast te stellen.

 

Hoe werkt het?

Heb je oud koper verzamelt en wil je hier geld aan verdienen dan ga je naar een handelaar in oud metaal die koper inkoopt. Bij grote hoeveelheden oud koper is het mogelijk om het op te laten halen door de handelaar. Er geldt een koperprijs per kilogram en er vindt dan ook een weging van het gewicht van oud koper plaats om de verkoopprijs te bepalen. Er worden hiervoor verschillende weegsystemen gebruikt, zoals weegschalen, digitale weegsystemen of weegbruggen.

 

Legitimatiebewijs meenemen

Bij het verkopen van oud koper om geld te verdienen, is het belangrijk om te weten dat er naar je legitimatiebewijs gevraagd kan worden. Dit om te voorkomen dat er frauduleuze handelingen plaatsvinden, want ook criminelen willen geld verdienen met koper. Het is niet voor niets dat Metaal Recycling Federatie toeziet op leden die gebruikmaken van het MRF-keurmerk om niet te handelen in metalen die op illegale wijze verkregen zijn. 

 

Betaling

Bij het inleveren van oud koper heb je doorgaans de mogelijkheid om te kiezen of je het geld contant of op je bankrekening wilt ontvangen. Je kunt dan ook op een snelle en gemakkelijke manier geld verdienen met het inleveren van koper. Dit geldt overigens eveneens voor het inleveren van vele andere metalen.