De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Heeft het dragen van koperen sieraden gezondheidsvoordelen?

Geloof het of niet, maar wist u dat het dragen van een koperen armband of halsketting een helende en therapeutische werking kan hebben op het lichaam? Net als edelmetalen als goud, zilver en platina hebben koperen sieraden interessante genezende eigenschappen. Dit artikel somt enkele van de gezondste op. Lees dus snel verder!

Mineraal absorptie

De traditionele wetenschap neigt ertoe de voordelen van het dragen van koper te negeren, maar in de alternatieve geneeskunde wordt aangenomen dat koper een ontspannend effect heeft en gewrichtsproblemen verlicht. Zo wordt bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid koper die op een armband is aangebracht, door zweet en wrijving in het lichaam opgenomen. Wanneer de mineralen in koper in de bloedbaan terechtkomen, is het alsof je een belangrijk voedingssupplement inneemt! Van koper wordt ook gedacht dat het helpt bij het herstel van gewrichtskraakbeen dat door artritis verloren is gegaan. Hoewel het niet medisch bewezen is, hebben duizenden mensen een aanzienlijke verbetering van hun symptomen gemeld. De voordelen van koperen juwelen zijn ook welbekend in de wereld van de astrologie, waarbij wordt verondersteld dat koper in staat is om negatieve energie uit te bannen en positieve verandering te realiseren. Al duizenden jaren wordt in verschillende samenlevingen de nadruk gelegd op de gezondheidsvoordelen van koper, waarvan bekend is dat het gevaarlijke ziekten helpt voorkomen.

Evenwicht in de koperbehoefte van het lichaam

Het lichaam heeft een behoefte aan koper. De traditionele wetenschap benadrukt echter dat een tekort aan koper een levensgevaarlijke situatie kan voortbrengen. Een tekort aan koper en de eigenschappen daarvan kunnen namelijk leiden tot gezondheidsproblemen zoals bindweefselproblemen, zwakte in de spieren, bloedarmoede, een beperkt aantal witte bloedcellen en zenuwstelselproblemen. Te veel koper kan echter weer giftig zijn. Je kunt een overdosis koper krijgen door bijvoorbeeld te veel supplementen te nemen of vervuild water te drinken.

Koper draagt bij aan de opbouw van een gezonder immuunsysteem

Wanneer u juwelen draagt die van koper zijn gemaakt, worden er slechts zeer minimale hoeveelheden koper in de bloedbaan opgenomen. Deze beperkte inname kan echter een enorm verschil maken bij het in evenwicht brengen van de fysiologie van het lichaam en het tegengaan van de giftigheid van toxische metalen die in het lichaam terecht kunnen komen.

Kortom, koper is dus een uitstekend helend metaal en ideaal om te dragen door middel van sieraden! Als u op zoek bent naar de mooiste sieraden van koper of andere edelmetalen, neem dan eens een kijkje bij Brunott Juwelier Rotterdam, voor een uitgebreid assortiment van sieraden, horloges, verlovings- en trouwringen en lifestyleproducten.