De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Waarom is een koeriersbedrijf meer dan alleen een pakketbezorger?

Denk je bij een koeriersdienst direct aan een volgeladen busje met postpakketten die de chauffeur op verschillende adressen moet afleveren? In principe zijn dat natuurlijk de basiswerkzaamheden van een koeriersdienst. Maar als je achter de schermen gaat kijken, dan zie je dat er nog zoveel meer komt kijken bij dit vak. Maak kennis met een koerier Zaandam om meer te weten te komen over de vele taken van een koeriersbedrijf.

Pakketten bezorgen met oog voor de klant

De bussen van grote, internationale koeriersbedrijven zie je met grote regelmaat door de straat rijden om pakketten te bezorgen. Het nadeel van deze grote partijen is vaak dat er weinig flexibiliteit is als het gaat om individuele invulling bij het bezorgen van pakketten. Denk aan het uitvoeren van spoedopdrachten, het gelijktijdig leveren van pakketten op meerdere adressen of het rijden van vaste, terugkerende distributieritten.

In dat geval is het eenvoudiger om gebruik te maken van een zelfstandig werkend koeriersbedrijf, zoals DSA Logistiek. De mensen die de planning regelen, kun je direct aanspreken. Daardoor is het eenvoudiger om je wensen kenbaar te maken en gerichte afspraken te maken. Daarnaast kun je tevens een beroep op het koeriersbedrijf doen als je zelf tijdelijk een chauffeur moet vervangen wegens ziekte.

Getrainde chauffeurs voor bijzondere transporten

Als een zending gevaarlijke stoffen bevat, of uit medische of bederfelijke producten bestaat, is het niet mogelijk om deze met een standaard uitgeruste auto te vervoeren. Etenwaren moeten bijvoorbeeld in een koelwagen vervoerd worden. Voor transport van kwetsbare medische apparatuur of medicijnen is het belangrijk dat de chauffeur de lading zorgvuldig en efficiënt vervoert.

 

Voor het vervoer van dit soort bijzondere transporten gelden allerlei regels. Dat geldt tevens voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De chauffeurs die de gevaarlijke stoffen vervoeren, weten precies hoe ze moeten handelen in geval van calamiteiten onderweg. Kies daarom altijd voor een vervoersbedrijf dat in het bezit is van de benodigde certificaten en de juiste vervoersmiddelen.

Het logistieke traject van opslag tot aflevering

Ben je als bedrijf op zoek naar opslagruimte om een grote zending tijdelijk op te slaan of heb je behoefte aan een permanente opslagruimte? Ook daarvoor kun je bij een professioneel koeriersbedrijf terecht. Besteed je daarnaast het voorraadbeheer uit, dan ontlast je daarmee je eigen medewerkers. Vanuit het magazijn worden de pakketten vervolgens vakkundig vervoerd, naar adressen in binnen- en buitenland.