De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wanneer is bewindvoering in Rotterdam een goede oplossing?

Veel Rotterdammers kampen met financiële problemen. Wat zou het fijn zijn als u of een dierbare binnen afzienbare tijd schuldenvrij zou zijn. Dat is mogelijk, als u kiest voor bewindvoering in Rotterdam. Bewindvoering is voor mensen met financiële problemen die de persoon in kwestie zelf niet kan oplossen. Vanwege een gebrekkige (geestelijke) gezondheid, een verslaving of een hoge schuld. Uw situatie staat centraal bij de begeleiding en u krijgt een op maat gemaakt traject dat bij u past.

Wat doet een bewindvoerderskantoor voor u?

Uw vaste contactpersoon voor bewindvoering Rotterdam beslist over uw financiële zaken. Hij of zij kijkt niet alleen naar financiële problemen die nu spelen, maar richt zich ook op het voorkomen van toekomstige problemen. De bewindvoerder vraagt toeslagen en uitkeringen aan en lost schulden af. Daarnaast voert deze professional op tijd uw betalingen uit. Zo krijgt u weer grip op uw financiële situatie.

De verschillende diensten van een bewindvoerder

Er zijn verschillende vormen van financiële hulpverlening door een bewindvoerderskantoor. Bewindvoering voor onbepaalde tijd is mogelijk voor mensen die vanwege hun psychische problemen hun eigen financiën niet kunnen regelen. Ten tweede is er een bewind dat tussen de 3 en 5 jaar duurt en dat te maken heeft met een schuldenlast. Tot slot kunt u ook budgetbeheer aanvragen voor de start of na de beëindiging van het bewind, als u eenmaal schuldenvrij bent.

Een van de kantoren die bewindvoering in Rotterdam op zich kan nemen, is Fimar Bewindvoering. Dit kantoor is lid van de NBPB voor professionele bewindvoerders. De financiële en sociaal-juridische experts hebben meer dan 15 jaar ervaring en slagen erin om bijna 9 op de 10 cliënten van hun schulden te verlossen. U kunt volledige anonimiteit verwachten en er zijn geen wachttijden.

https://www.fimar.nl/