De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat te overwegen bij het kopen van een stijltang

Een stijltang is een belangrijk hulpmiddel voor het creëren van glanzende, gestylde haren. Maar met zoveel verschillende merken en soorten stijltangen op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is voor jou. Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kopen van een stijltang.

 

Plates

De platen van een stijltang zijn het gedeelte dat het haar daadwerkelijk aanraakt. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals keramiek, titanium of gewoon staal. Keramische platen zijn de meest populaire optie omdat ze het haar helpen om snel op te warmen en het haar helpen om glanzender te blijven. Titanium platen zijn ook zeer effectief, maar kunnen duurder zijn. Staalplaten zijn de goedkoopste optie, maar kunnen het haar beschadigen en niet zo snel opwarmen als keramische of titanium platen.

 

Verwarming

Zorg ervoor dat je oplet hoe snel de stijltang opwarmt. Als het te lang duurt om op te warmen, kan het je haar onnodig beschadigen. Kijk ook naar de temperatuurinstellingen op de stijltang. Sommige mensen hebben fijn haar dat niet zo veel hitte kan hebben, terwijl anderen juist dikker haar hebben dat meer hitte nodig heeft. Kies een stijltang met een breed scala aan temperatuurinstellingen zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan je haartype.

 

Extra functies

Er zijn ook stijltangen met extra functies, zoals roterende snoeren, automatische uitschakeling en zelfs ionische technologie die helpt om het haar tegen beschadiging te beschermen. Als je van plan bent om je stijltang vaak te gebruiken, kan het de moeite waard zijn om een model met deze extra functies te overwegen.

 

Prijs

Stijltangen komen in allerlei prijsklassen. Bedenk hoe vaak je de stijltang gaat gebruiken en hoeveel je bereid bent te betalen voordat je een beslissing maakt. Houd er ook rekening mee dat duurdere stijltangen vaak beter van kwaliteit zijn en langer meegaan, dus ze kunnen op lange termijn een beter investering zijn.

 

Haartype

Houd rekening met je haartype voordat je een stijltang koopt. Als je bijvoorbeeld krullend haar hebt, heb je mogelijk een stijltang met bredere platen nodig om het haar gemakkelijker te kunnen stylen. Als je fijn haar hebt, wil je misschien een stijltang met fijnere platen om te voorkomen dat je haar beschadigd.

 

Als je op zoek bent naar professioneel advies over welke stijltang het beste is voor jou, kom dan eens langs bij kapper La Maria Vasile. Onze stylisten kunnen je helpen om de beste stijltang te vinden voor jouw haartype en stylingbehoeften.

https://lamariavasile.nl