De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Werkzaamheden van een budgetcoach

Als je je afvraagt wat een budgetcoach in Hengelo doet, dan kun je het antwoord in één woord samenvatten: adviseren. Een budgetcoach is gespecialiseerd in geldzaken en helpt consumenten met het maken van financiële keuzes. Hij of zij kan je helpen om beter inzicht te krijgen in jouw uitgavenpatroon en hoe je hierin verandering aanbrengt. Daarnaast adviseert de coach over hoe je op een slimme manier met geld omgaat, bijvoorbeeld door gebruik te maken van (digitale) tools die geld besparen. Tot slot ondersteunt hij of zij bij het opstellen van een realistische maandelijkse begroting waar rekening mee wordt gehouden dat er ook onverwachte uitgaven gemaakt kunnen worden (bijvoorbeeld reparaties).

Voor wie biedt een budgetcoach uitkomst?

Een budgetcoach kan uitkomst bieden voor iedereen die moeite heeft met geldzaken of hierin advies wilt. Misschien weet je niet precies waar al jouw geld naartoe gaat en sta je er versteld van hoeveel geld je elke maand uitgeeft aan onnodige dingen. Of wellicht kost het je veel moeite om rond te komen op jouw salaris omdat de lasten (huur/hypotheek, energie, telefoon etc.) erg hoog zijn in verhouding tot wat er binnenkomt. In beide gevallen kan goed advies helpen om grip te krijgen op de situatie en om financiële problemen te voorkomen of op te lossen. Eén keer praten met een budgetcoach kan al veel schelen!

Aanvragen van een budgetcoach

Hulp inschakelen van een budgetcoach is makkelijker dan je denkt. Er zijn verschillende mogelijkheden om met een budgetcoach in Almelo in contact te komen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht op de website van Stichting Doe Mee(r). Hier vind je een uitgebreide uitleg over wat een budgetcoach precies doet en welke mogelijkheden er zijn om hulp in te schakelen. Ook kun je direct contact opnemen met een coach in jouw buurt of via de website een aanvraag doen voor hulp. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen om een afspraak te maken. Houd er wel rekening mee dat het inschakelen van een budgetcoach niet altijd gratis is. Dit hangt af van bijvoorbeeld de gemeente waarin je woont.

Budgetcoach inschakelen

Wanneer je eenmaal weet wat een budgetcoach kan doen en voor wie deze geschikt is, is het inschakelen van een coach een logische volgende stap. Maar hoe doe je dat precies? Als je in Hengelo of Almelo woont, kun je terecht bij Stichting Doe Mee(r). Dit is een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor mensen met een laag inkomen of schuldenproblemen. Zij biedt verschillende soorten hulp, waaronder budgetbegeleiding. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden en voorwaarden.

https://stichtingdoemeer.nl/