De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Zakelijke en persoonlijke ondersteuning bij een echtscheiding Heerhugowaard

Scheiden is een proces waarbij verschillende aspecten een rol spelen. Zo zijn er veel administratieve zaken mee gemoeid en moeten fiscale, financiële en juridische kwesties worden afgerond. Tegelijkertijd is het een emotionele tijd, die veel van beide (ex-)partners vraagt, helemaal als er ook kinderen zijn. Op alle vlakken van een echtscheiding in Heerhugowaard kan een professionele mediator met kennis van financiële en fiscale zaken u ondersteunen.

Er verandert veel als u gaat scheiden

Door een scheiding verandert uw financiële situatie. Een mediator kan helpen bij het berekenen van de alimentatie en het verdelen van bezittingen en vermogen. Op kinderen kan een scheiding een grote emotionele impact hebben. Maakt u zich zorgen over hun welzijn, dan kunt u via de mediator een kindercoach inschakelen. Ook kan via coaching de communicatie tussen u en uw partner verbeteren, zodat de kinderen niet de dupe worden van uw conflicten. Voor alle problemen rond een echtscheiding Heerhugowaard kan een gediplomeerde mediator u ontzorgen.

Helder stappenplan

Een mediator maakt samen met de (ex-)partners een plan van aanpak met alle stappen die genomen moeten worden voor een scheiding. Ook helpt hij of zij bij het opstellen van de benodigde overeenkomsten, zoals het ouderschapsplan en het convenant. Hierbij houdt de adviseur rekening met de emoties en belangen van beide partijen en worden concrete afspraken gemaakt waar beide partners achterstaan. Op deze manier ontstaan realistische afspraken die toekomstbestendig zijn.

Leg een goede basis voor uw toekomst

Alles wat u met een mediator bespreekt is vertrouwelijk. Deze professional helpt u om uw echtscheiding in Heerhugowaard snel af te ronden, zodat u kunt beginnen aan een nieuw hoofdstuk van uw leven. Een van de organisaties voor mediation die u kunt inschakelen is Carent. Judith van den Nieuwenhuijsen-Duits van Carent is niet alleen MfN-registermediator, maar ook financieel echtscheidingsadviseur en scheidingscoach.

https://www.carent.nl/