De Dikke Graaf
Image default
Games

3 veel voorkomende schimmelinfecties

Heb je wel eens last van een schimmelinfectie? Vast wel, want er zijn tal van verschillende schimmelinfecties. Welke schimmelinfecties komen veel voor? Hoe kom je eigenlijk aan een schimmelinfectie? En wat kun je er tegen doen? Vrees niet! We gaan het hier allemaal over hebben in deze blog!

Hoe ontstaat een schimmelinfectie?

Er zijn tal van schimmels, overal. Sommige zijn goed en zelfs lekker, denk aan champignons. Maar sommige kunnen levensbedreigende situaties veroorzaken.

Een schimmelinfectie kan ontstaan doordat er een schimmel op je lichaam zit wat er niet thuis hoort. Deze schimmel kan vervolgens ontzettend snel vermenigvuldigen en dit kan leiden tot een infectie.

Een andere manier waarop een schimmelinfectie kan ontstaan is, doordat een schimmel dat wel op je lichaam aanwezig is en dus niet schadelijk, ineens besluit om als een malle te gaan vermenigvuldigen, wat ook uitloopt tot een infectie.

Kalknagels

Een kalknagel is een schimmel in de nagel die is ontstaan door een opening in de huid rond de nagel waar de schimmel in is gaan zitten. De eerste tekenen van een kalknagel zal meestal een plek in de nagel zijn. Naarmate de schimmel zich dieper in je nagel nestelt, zal deze verkleuren en opbollen en langs de randen afbrokkelen.

Het beste medicijn tegen kalknagels is afhankelijk van de ernst van de situatie. Als de schimmel nog niet zo diep zit, kan het beste medicijn tegen kalknagels een simpele behandeling van wartner zijn. Als het probleem zich dieper heeft ontwikkeld is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Ringworm

Ringworm is geen worm, maar een schimmelinfectie. Een veel voorkomend symptoom van ringworm is een rode, schilferige plek of bult die jeukt. Na verloop van tijd zal de bult veranderen in een ring/cirkelvormige plek. Ringworm kan in meerdere ringen veranderen.

Hoofdschimmel

Een schimmel aan je hoofdhuid kan zich uiten als een pijnlijke of irriterende plek op je hoofdhuid. Deze plek zal uiteindelijk een korst krijgen, deze korst zal ervoor zorgen dat er plaatselijk haren zullen uitvallen en dus kale plekken ontstaan.

https://kalknagelbehandelen.nl/vicks-kalknagel-behandeling/