De Dikke Graaf
Image default
Sport

Het grote assortiment roeitrainers van Virtufit

Wil je thuis aan je conditie en je spierkracht werken? Dan kan je natuurlijk een complete fitness zaal inrichten met een heleboel fitness apparaten. Helaas is dat voor de meeste mensen niet weggelegd. Waarschijnlijk heb je daar niet de ruimte voor en ontbreekt ook het geld.
Met alleen een roeitrainer kan je ook heel effectief aan jouw algehele fitheid werken. Wanneer je alleen al kijkt naar de collectie Virtufit roeitrainers dan kan iedereen een Virtufit roeitrainer kopen die past bij zijn/haar budget.

Waarom een roeitrainer?

Met een roeitrainer haal je een fitness apparaat in huis waarmee je een zeer complete workout kan doen. Daarbij komt dat het risico op blessures vrij klein is. Een roeimachine is daarom echt een geliefd cardio toestel. Je bereikt heel veel resultaat en je hebt geen complete sportschool nodig.
Het voordeel is dat je met een roeitrainer zowel jouw cardio trainingen doet als heel veel spiergroepen traint. Doordat je veel spiergroepen traint wordt je hele cardio vasculaire systeem flink aan het werk gezet. Je verbrand dus heel veel calorieën in een korte tijd, dus is het ook een prima apparaat om af te vallen. Zelfs met een wat goedkopere roeitrainer zoals de Virtufit Row 450 kan je dit effect al thuis bereiken.
De kans op blessures is vrij klein omdat je spieren niet beschadigd worden door schokbelastingen.

Verschillende soorten weerstanden

Wanneer je besluit een roeitrainer te kopen is het belangrijk te kijken naar het type weerstand wat gebruikt wordt om jou te doen zweten. Magnetische weerstand is het goedkoopste en fluisterstil. Dus ideaal als je op een appartement woont waar het wat gehorig is. Het grote nadeel is dat een magnetische weerstand niet een realistische roeiweerstand geeft.
Bij roeimachines met luchtweerstand is dat wel zo. Hoe meer kracht je zet hoe meer tegendruk je zult ervaren. Echter zijn deze roeitrainers weer wat duurder.