De Dikke Graaf
Image default
Games

4 concrete tips om de beste klusser in huis te worden

Het is zaterdagochtend en je weet wat je te doen staat. Wekenlang staan er al een aantal klusjes op je te wachten. Het rolluik moet gemaakt worden, nieuwe gordijnen moeten worden opgehangen en misschien heb je zelfs wel behoefte aan een nieuwe laag verf op de muren. Je weet dat je momenteel niet de beste klusser bent, maar door deze tips word jij de beste klusser in huis.

 

Gebruik het juiste materiaal

 

Door het juiste materiaal te gebruiken, kom je al heel ver. Een goed begin is het halve werk. Een klusser die al jaren dezelfde boormachine gebruikt, gaat hier last van krijgen. Overweeg om vaker het materiaal te vervangen en investeer in het juiste materiaal. Het is aantrekkelijk om te besparen omdat er zoveel verschillende en goedkope merken bestaan, maar goedkoop is vaak ook duurkoop. Ben je niet een reguliere klusser,  overweeg dan om materiaal te huren. Dit materiaal is vaker beter dan een huis-tuin-keuken machine en je bespaart geld doordat je het huurt en niet de machine koopt.

 

Doe het niet alleen

 

Wees niet te eigenwijs. Vaak staan er op internet heel veel tips hoe je een klus gemakkelijk kan aanpakken. Behangen, schutting plaatsen, verven, vloeren leggen zijn de meest voorkomende klussen waarbij het vaker fout gaat. Wil je meer weten over deze onderwerpen? Vind hier instructievideo’s over ieder onderwerp.

Durf ook hulp te vragen. In bouwmarkten kunnen ze je verder helpen met een klus of misschien ken je wel iemand die goed is in klussen. Vraag welk materiaal je nodig hebt, waar je op moet letten en of ze nog tips voor je hebben om de klus zo goed mogelijk aan te pakken.

 

Maak een realistische planning

 

Liever vandaag dan morgen. Stel de klussen niet te lang uit. Merk je dat je vaker overloopt van de klusjes in huis? Maak dan een planning voor de klussen die gebeurd moeten worden. Vaak loop je door het huis en kom je meerdere problemen tegen die opgelost moeten worden. Noteer dit en maak vervolgens een planning wanneer je wat wilt doen. Je zult zien dat je efficiënter te werk gaat.

https://5minuten.tv/