De Dikke Graaf
Image default
Games

De legende van Monty Python

Wanneer we denken aan comedy, absurditeit, en een revolutionaire benadering van humor, is er één naam die bovenaan de lijst prijkt: Monty Python. Deze legendarische komische groep heeft de wereld van entertainment veranderd en blijft tot op de dag van vandaag een iconische invloed. In deze Maandagse Mijmeringen duiken we in de wereld van Monty Python en verkennen we de dag van de rare loopjes, een onvergetelijk moment in de geschiedenis van komedie.

De opkomst van Monty Python

Monty Python’s Flying Circus, de baanbrekende televisieshow die voor het eerst werd uitgezonden in 1969, betekende een keerpunt in de wereld van komedie. De groep bestaande uit John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Graham Chapman, Terry Jones, en Terry Gilliam bracht een geheel nieuwe benadering van humor naar voren. Hun sketches waren vaak absurd, satirisch, en volledig onvoorspelbaar.

De dag van de rare loopjes

Een van de meest iconische momenten van Monty Python komt uit hun film “Monty Python and the Holy Grail” uit 1975. In deze film komen onze helden, koning Arthur en zijn trouwe volgelingen, oog in oog te staan met de gevreesde Ridder van Ni. Deze beruchte ridder staat bekend om zijn ongewone en komische manier van vechten: rare loopjes maken.

De scène waarin koning Arthur en zijn metgezellen worden geconfronteerd met de Ridder van Ni is een meesterwerk in absurditeit. De ridder weigert hen door het bos te laten passeren tenzij ze ook rare loopjes maken. Wat volgt is een hilarische vertoning van klungelige bewegingen en komische geluiden terwijl Arthur en zijn mannen zich een weg banen door het bos. Deze scène belichaamt perfect de Monty Python-stijl van humor, die draait om het onverwachte en het absurde.

Deze scene is zo iconsich dat we hier zelfs een speciale dag voor hebben: De dag van de rare loopjes. Jazeker, zet het maar in je agenda en geef op deze dag een ode aan Monty Python met je rare loopjes!

Waar kennen we Monty Python nog meer van?

John Cleese, een van de oprichters van Monty Python, is een veelzijdig artiest wiens werk zich uitstrekt over komedie, acteren, schrijven en produceren. Naast zijn iconische rol in Monty Python’s Flying Circus en films als “Monty Python and the Holy Grail,” heeft Cleese ook uitgeblonken in andere komische projecten, zoals “Fawlty Towers,” waarin hij de onvergetelijke rol van de neurotische hotelier Basil Fawlty speelde.

Buiten komedie heeft Cleese indrukwekkende acteerprestaties geleverd in films als “A Fish Called Wanda” en “Clockwise.” Zijn scherpe geest en humoristische talent hebben hem tot een geliefde komiek en entertainer gemaakt, wiens invloed en blijvende impact op de wereld van komedie niet te onderschatten zijn.

Monty Python heeft niet alleen de wereld laten lachen, maar ook talloze komieken, schrijvers en artiesten geïnspireerd. Hun unieke benadering van humor heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe vormen van komedie en blijft een bron van inspiratie voor generaties.

Monty Python zal voor altijd worden herinnerd als pioniers van de komische wereld. Hun vermogen om humor te combineren met absurditeit heeft een blijvende indruk achtergelaten en blijft mensen van alle leeftijden vermaken. De dag van de rare loopjes is slechts een voorbeeld van hun genialiteit en blijft een iconisch moment in de geschiedenis van komedie.

https://alle-kalenders.nl/inhaakkalender/de-internationale-dag-van-rare-loopjes/