De Dikke Graaf
Image default
Wonen

De Kracht van de Online Makelaar: Top 5 Voordelen Onder de Loep

Overweeg je om je woning te verkopen en zit je in tweestrijd tussen het zelf aanpakken en het inschakelen van een traditionele makelaar? Overweeg dan de gouden middenweg: de online makelaar! Hier zijn enkele overtuigende redenen om voor een online makelaar te kiezen. Denk aan kostenbesparing, een hogere opbrengst en flexibiliteit en controle op het verkoopproces. Maar er is meer!

1. Besparen op je makelaarskosten

Een van de grootste voordelen van een online makelaar is de besparing op de makelaarskosten. Bij online makelaar organiseer je zelf de bezichtigingen, wat resulteert in aanzienlijke besparingen. Ter vergelijking: een traditionele makelaar kan tot 1,5% van de verkoopprijs aan courtage in rekening brengen. Stel je voor dat je jouw woning verkoopt voor €450.000,-, dan ben je € 6.750,- kwijt aan makelaarskosten. Bij een online makelaar zoals Zelfverkopen.nl betaal je slechts € 1.098,-, wat resulteert in duizenden euro’s besparing.

2. Zichtbaarheid op Funda 

Een cruciaal aspect van het verkopen van je huis is zichtbaarheid. Als individuele verkoper kun je je woning niet op Funda plaatsen. Maar met de hulp van een online makelaar zoals Zelfverkopen.nl wordt je woning optimaal gepresenteerd op deze populairste huizensite.

3. Flexibiliteit in bezichtigingen

Met traditionele makelaars zijn bezichtigingen beperkt tot kantooruren of wanneer het de makelaar schikt.  Maar met een online makelaarsdienst heb je de vrijheid om bezichtigingen te plannen op tijden die zowel voor jou als voor potentiële kopers geschikt zijn, zoals in de avonduren of tijdens het weekend.

4. Potentieel hogere verkoopprijs

Onderzoek heeft aangetoond dat het persoonlijk begeleiden van bezichtigingen kan bijdragen aan een hogere verkoopprijs. Dat is natuurlijk niet zo gek. Want als huiseigenaar hou je van jouw huis en weet jij er het allermeest over. En niet alleen over het huis, maar ook over de buurt en de faciliteiten in de omgeving. En een enthousiaste, gedreven verkoper doet het nu eenmaal beter dan wie dan ook.

5. Deskundigheid en zekerheid

Naast het voordeel van de kostenbesparing, ben je bij een online makelaar die is aangesloten bij de NVM, ook nog eens verzekerd van professionele ondersteuning. Want die is niet anders dan bij een traditionele makelaar. Je kunt dus volledig gebruik maken van de deskundigheid van een NVM makelaar. Of het nu gaat over de verkoopstrategie, het opmeten van jouw woning, het voeren van de onderhandelingen of het opstellen van de koopakte, je kunt erop vertrouwen dat elk aspect van het verkoopproces zorgvuldig wordt beheerd. En dat geeft zekerheid! 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het uitgebreide dienstenpakket en het lage tarief van Zelfverkopen.nl ? Bezoek dan de website voor meer informatie en plan een vrijblijvend informatiegesprek in. 

https://www.zelfverkopen.nl