De Dikke Graaf
Image default
Games

4 manieren om je eigen eten te kweken

Je eigen eten kweken is niet alleen handig, maar ook heel leuk en leerzaam. Je kunt op verschillende manieren je eigen eten kweken, afhankelijk van waar je van houdt. In deze blog gaan we het over 3 manieren hebben om je eigen eten te kweken, zodat jij meteen aan de slag kunt!

Paddenstoelen growkits

Als jij verzot bent op paddenstoelen dan is dit een hele leuke manier om te beginnen met het experimenteren van het kweken van je eigen eten. Paddenstoelen zijn relatief gemakkelijk te kweken met paddenstoelen growkits en de juiste omstandigheden.

Het is mogelijk om bijna elke soort paddenstoel zelf te kweken, zoals shiitake, oesterzwammen, portobello en nog veel meer.

Moestuin

Een andere gebruikelijke manier om je eigen eten te kweken is natuurlijk met een moestuin. Een moestuin kan zo groot of klein zijn als je maar wilt, maar het is verstandig om klein te beginnen als je nog geen ervaring hebt, zo blijft het leuk. Je kunt beginnen met een grote bak en een tomaten plantje of bonenstaak. Deze koop je gemakkelijk in de tuinwinkel. Naarmate je meer leert kun je jouw planten variatie gaan uitbreiden en zelfs je eigen planten opkweken vanuit zaad.

Aquaponics systeem

Een goede manier om je eigen vissen én groenten te kweken is doormiddel van een aquaponics systeem. Dit is een systeem waarin je groente kweekt, het water wordt gebruikt om vissen mee te voeren die je zelf kweekt en zo gaat het rond. Dit is wel meer geschikt voor een ervaren tuinier.

Kippen houden

Je eigen kippen houden is gemakkelijk en het brengt veel plezier en verse eieren. Je kippen kunnen gemakkelijk je keukenafval opeten en ze zijn leuk om naar te kijken, dagelijks een eitje is het hok schoonmaken meer dan waard

Hierboven heb je kunnen lezen hoe jij je eigen paddenstoelen, groenten, vis en eieren kunt kweken. Begin met een van deze als jij geïnteresseerd bent in het kweken van je eigen voedsel en breid uit naarmate je een ding hebt lopen. Zo blijf je lekker bezig en leer je veel, terwijl het wel leuk blijft.

https://tuintjevanadam.nl/product-categorie/paddenstoelen/growkit/