De Dikke Graaf
Image default
Games

Andre Hazes, nog steeds een grote liefde

De muziek van Andre Hazes leeft nog steeds onder de mensen. Een volkszanger die rechtstreeks je hart in zingt, zo voelt het voor veel mensen. Dat maakt ook dat een zanger niet perfect hoeft te zijn, echtheid daar gaat het om. En dat is wat veel mensen zo bindt aan deze zanger.

Andre Hazes ‘zeg maar niets meer’

Er zijn nog zoveel liedjes van Andre die mensen tot in het diepste van hun vezels meezingen. Klassiekers van andre hazes: zeg maar niets meer, een beetje verliefd, eenzame kerst… We kennen het allemaal. Wat een lied van Andre Hazes zoals ‘zeg maar niets meer’ mooi maakt, daar kun je lang over praten. Alleen dat is nu niet waar het in Andre Hazes ‘zeg maar niet meer’ om draait. Het gaat om het voelen. En voelen, laat zich veel moeilijker vangen in woorden.

Het leven van Andre

Misschien is het zelfs zo dat zijn leven, bijdraagt aan zijn succes. Zijn leven was verre van perfect, de liefde voor het bier en vrouwen, liepen als een rode draad door zijn leven. Evenals zijn liefde voor zijn vrouw en kinderen. Dat was en is erg dubbel en tegelijkertijd ook weer zo ontzettend menselijk. Het beeld van een man die het leven intens beleefd en behoefte heeft aan een bepaalde vorm van verdoving, omdat alles zo hard binnenkomt. Daarmee zelf ook een spoor achter zich latend.

Nog steeds een grote liefde

Andre Hazes zijn muziek zal voor velen nog een grote liefde zijn in het leven. En waarom precies? Dat moet je wellicht niet proberen in woorden te vangen. Zo was Hazes zelf ook niet in woorden te vangen. Een lied komt duizendmalen dichterbij de kern. En misschien is dat maar goed ook. Woorden zijn al snel zo rationeel en koud. Dat past niet bij de warme stem vol met al die volkse drama in zijn stem verankerd.

https://orkestbandjes.nl/?product=andre-hazes-zeg-maar-niets-meer