De Dikke Graaf
Image default
Games

Op vakantie met een elektrische auto, is dat wel zo slim?

Veel mensen vinden het heerlijk om met hun auto in plaats van het vliegtuig op vakantie te gaan naar bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Verveel je je kinderen zich op de camping dan kunnen ze bijvoorbeeld een autotekening maken of lekker zwemmen in het zwembad. Maar als je een elektrische auto in bezit hebt is het dat wel een goed idee op lange afstanden te rijden naar een camping of een vakantiehuisje ver van huis?

 

Door de groei van de verkoop van elektrische auto’s in Europa veranderd ook langzaam de infrastructuur. Er komen veel meer oplaadstations voor elektrische auto’s op te laden. Dit is ook in Frankrijk of Duitsland het geval. Je kan dus veilig ver reizen met je elektrische auto zonder dat je stil komt te staan langs de weg zonder stroom.

 

Voorbereiden

Ondanks dat er door heel Europa veel laadstations zijn is het echter belangrijk om je met andere dingen bezig te houden. In Frankrijk zijn deze laadstations vaak niet langs de snelweg. Het slimste wat je kunt doen is om je reis goed voor te bereiden en kijken op welke plekken er oplaadstations zijn op de weg waar jij heen moet rijden en houd rekening met wanneer je dus desnoods moet opladen. Zo kun je makkelijk je weg uitstippelen en voorkom je eventuele stress.

 

Enkele tips

De eerste tip is om je laadpunt van tevoren via internet te controleren wat de betaalmogelijkheden zijn. Dit kan vaak via creditcard of via PIN. De tweede tip is om je stekker te checken. Het kan zijn dat die niet altijd past. Een CCS is bijvoorbeeld een gebruikelijke stekker. Check dus ook welke aansluitingen het laadstation heeft, zo kom je nooit voor verassingen te staan. Ben jij een persoon die op z’n gemak naar plaats van bestemming rijdt en tussendoor ook wel eens een hotel boekt? Check dan of jouw hotel een laadpaal heeft. Bij sommige hotels kun je er zelfs een reserveren. Dan kan jouw auto snel opladen terwijl jij ligt te slapen en kun je de volgende dag weer lekker op pad. En vergeet de auto tekening voor de kinderen niet!

https://www.kleurplaat24.nl/kleurplaten/voertuigen/